MITOM DO POBJEDE

Albanci lete s Eura, Srbiji dodatne kvalifikacije?

13.10.2015 u 18:58

Bionic
Reading

Nakon 3:0 pobjede Albanije u Armeniji, Albanci su prvi put izborili nastup na Euru jer su u svojoj skupini zauzeli drugo mjesto iza Portugala, a ispred Danske

No prema pisanju nekih albanskih medija, a na koje se poziva srpski Kurir, dvoboj u Armeniji je navodno namješten. A s cijelim slučajem upoznata je i Uefa.

Albanski mediji pišu da su četvorica igrača Armenije primili po 500.000 eura da namjerno izgube utakmicu, a ubrzo se vijest proširila i stigla do sjedišta Uefe u Nyonu.

Kurir je pak preko Dušana Maravića, dugogodišnjeg visokog dužnosnika Uefe doznao kako će krovna europska nogometna organizacija provesti istragu.

'Čim je krenula takva medijska priča, Uefa se mora uključiti. Tražit će se izvještaji od delegata i sudaca s pitanjem je li bilo što izgledalo sumnjivo. Možda je na utakmici bio i specijalni promatrač, iako su dovoljni i sudac i delegat. Gdje ima dima, ima i vatre. Zato bi trebalo da se pokrene ta čitava stvar', objasnio je te nastavio.

'Ono što mi ne znamo napraviti us svom dvorištu, oni ekspresno rade. I u svom, ali i u našem dvorištu. Sigurno će biti istrage, davanje izjava a epilog ćemo vidjeti.'

Srpski mediji znaju što bi se dogodilo dokaže li se da su igrači Armenije kupljeni. Drugim riječima, Albance čeka drakonska kazna i izbacivanje s EP-a. U tom slučaju Srbija bi kao četvrtoplasirana otišla u dodatne kvalifikacije dok bi Danci profitirali direktnim plasmanom.