pa neće valjda

Alarmantno stanje: zbog koronavirusa prekida se talijansko nogometno prvenstvo?

07.03.2020 u 23:32

Bionic
Reading

Veliki strah od širenja koronavirusa, zbog kojeg će se do 9. travnja ograničiti kretanje za provnicije Modenu, Parmu, Piacenzu, Reggio Emiliju, Rimini, Pesaro i Urbino, Veneciju, Padovu, Treviso, Asti i Alessandriju, natjerala je na razmišljanje da se prekine kompletna Serie A

Naime, u deset provincija te za najugroženiju Lombardiju proglašena je crvena uzbuna, i od 8. ožujka ograničit će se kretanje na otvorenom a okupljanja će biti svedena na minimum.

Tim dekretom, a koji će u sljedećim satima izdati talijanska vlada kako bi se zaustavilo širenje koronavirus uskoro će uznemiriti živote mnogih Talijana.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, ulazak i izlazak iz Lombardije te nekih područja Veneta, Emilije Romagne, Pijemonta i Marchea od 9. ožujka do 3. travnja bit će dopušten samo za 'neizostavne radne potrebe ili hitne slučajeve'.

U tzv. 'crvenoj zoni' su sljedeće provincije: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro i Urbino, Venecija, Padova, Treviso, Asti i Alessandria.

Posljednjim odlukom zatvorene su škole, bazeni, teretane, kina, muzeji i kazališta. Ne smiju se organizirati ni vjenčanja, ali ni veliki pogrebi. Prema ovom vladinom prijedlogu, postoji mogućnost i za sankcioniranje onih koji će kršiti ove odredbe, a one glase, i do tri mjeseca pritvora, odnosno 200 eura kazne.

Shvativši da ovo sve šteti nogometu, ali može i ugroziti zdravlje odnosno izazvati dodatno širenje koronavirusa, javio se i Damiano Tommasi, predsjednik Saveza profesionalnih nogometaša u Italiji, nešto poput Sindikata kojeg u Hrvatskoj vode Mario Jurić i Dario Šimić.

'Prekinimo prvenstvo. Što bi trebalo drugo? Zaustavimo nogomet!, poručio je Tommasi putem Twittera.