IZBORNIK WALESA

'Ako pobijedimo Škotsku i Hrvatsku, možemo na SP!'

19.03.2013 u 12:44

Bionic
Reading

Izbornik velške nogometne reprezentacije Chris Coleman još uvijek nije izgubio nadu da se njegova momčad može plasirati na Svjetsko prvenstvo 2014. godine…

Wales je u četiri utakmice u kvalifikacijskoj skupini A osvojio samo tri boda. Predstojeći će dvoboji, protiv Škotske u petak i Hrvatske četiri dana kasnije, stoga biti ključni za Colemanovu momčad, a možda i za njegov posao. Ugovor mu traje do kraja SP-a u Brazilu, ali ako postane jasno da nema nikakve šanse za plasman na to natjecanje, moguće je da će suradnja biti i ranije prekinuta.

'Idemo za početak po dvije pobjede u predstojeće dvije utakmice. Ne govorim to olako niti s manjkom poštovanja prema suparnicima, ali ako želimo napraviti nešto u ovoj skupini, moramo uzeti šest bodova protiv Škotske i Hrvatske. I sposobni smo to napraviti. Čekaju nas dvije teške utakmice, ali to je nogomet. Moramo tražiti dvije pobjede ako namjeravamo ugroziti Belgiju ili Hrvatsku na vrhu,' rekao je Coleman nakon okupljanja velške vrste.

Veznjak Liverpoola Joe Allen i napadač Leedsa Steve Morison otkazali su predstojeće utakmice zbog ozljeda, pa je Coleman naknadno pozvao Jermainea Eastera (Millwall) i Lewina Nyatangu (Bristol). Velšane je zabrinuo i njihov najbolji igrač Gareth Bale koji je u nedjeljnom dvoboju svoga Tottenhama protiv Fulhama zadobio ozljedu gležnja, no kako sada stvari stoje, trebao bi biti spreman za nastupe protiv Škotske i Hrvatske.