teška kazna nije slučajna

Ako je ovo istina, slijedi veliki 'rat': Manchester City izbačen iz Europe zbog dva europska velikana koji su radili pritisak na UEFA-u

18.02.2020 u 20:04

Bionic
Reading

Real Madrid i Bayern su navodno radili pritisak na UEFA-u bez kojeg kazne za Manchester City ne bi bilo ili bi ona bila puno blaža

Manchester City je izbačen iz europskih natjecanja na dvije godine i mora platiti kaznu od 30 milijuna eura. Odluka je to UEFA-e koja je ovom visokom kaznom htjela svima poručiti da se moraju pridržavati pravilnika financijskog fair playa. Iako kazna još nije konačna jer City ima pravo na žalbu, velikan iz Manchestera bi mogao imati problema i u engleskoj Premier ligi.

Independent piše kako je sudsko vijeće ustanovilo da je City počinio ozbiljne povrede UEFA-inog pravilnika o licenciranju i financijskom fair playu time što je krivo prikazivao prihode od sponzora na svojim računima i u izvješćima koje su ustupljeni UEFA-i od 2012. do 2016. godine.

City sada kreće u pravnu borbu kako bi dokazao svoju nevinost, a čelnici kluba su već najavili žalbu. Ipak, ovaj skandal svakoga dana dobiva novu dimenziju. Tako The Athletic piše da kazna Cityju nije došla samo tako. Istina je da su prekršili pravila i da bi vjerojatno dobili neku kaznu, ali ovako su žestoko kažnjeni zbog dva europska velikana.

Prema pisanju tog medija Cityjev suparnik u osmini finala Lige prvaka Real Madrid je bio najglasniji u lobiranju za to da City bude žestoko kažnjen, a pridružio im se i Bayern. Ova dva velikana su navodno vršila pritisak na UEFA-u tijekom trajanja istrage kako bi ih potaknuli da se prvaka Engleske kazni. Na ove optužbe nisu reagirali niti iz jednog od prozvanih klubova.