a tiče se njegova ugovora

Pep Guardiola iznenadio sve svojom odlukom nakon što je Uefa drastično kaznila Manchester City

17.02.2020 u 18:09

Bionic
Reading

Tijekom vikenda kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest kako će Uefa na dvije godine iz europskih natjecanja izbaciti Manchester City te ga dodatno kazniti s 30 milijuna eura

Razlog? Ozbiljno kršenje financijskog fair playa. UEFA je City proglasila krivim zbog falsificiranja visine primanja od sponzora u izvješću koje su morali predati za financijski fair play.

Proces protiv Cityja je pokrenut nakon što je Der Spiegel 2018. godine u javnost pustio mailove i dokumente. Upravo su ti dokumenti koji su procurili pokazali da je vlasnik Cityja, Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, glavni financijer sponzorskih ugovora kluba.

Naravno, ta je vijest izazvala nevjericu ali i sumnju kako će se profesionalci iz redova 'građana' ponijeti u ovoj situaciji. Sjetimo li se kako su u Juventusu, nakon što su izbačeni iz Serie A zbog namještanja rezultata napustili tek rijetki, poput Zlatana Ibrahimovića, a ostali su Buffon, Nedved, Del Piero i druge legende 'Stare dame', sada se očekivala drugačija priča. To jest da će se zvijezde vrlo brzo spakirati i napustiti Etihad.

No, čini se da će egzodus ipak biti kudikamo manji. Barem ako se pita Pepa Guardiolu, koji ima važeći ugovor sa Cityjem do lipnja 2021. godine.

'Ostajem ovdje, bez obzira na sve. Čak i ako nas pošalju u četvrtu ligu, ja ću još uvijek biti ovdje. Ovo je vrijeme da ostanemo ujedinjeni', rekao je Guardiola igračima, prenosi Sky Sports.

  • +5
Premier liga, Tottenham - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Adam Davy / PA Images / Profimedia