utrpali lyonu četiri gola

Ajax napravio velik posao i praktički osigurao finale

03.05.2017 u 21:23

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Europske lige Ajax je u Amsterdamu pobijedio Olympique Lyon 4:1 i stekao veliku prednost pred uzvrat za devet dana u Francuskoj

Iako se očekivala izjednačena utakmica dviju momčadi podjednakih kvaliteta, Ajax je na kraju pokazao da igra u vrhunskoj formi te da u svojim redovima ima nekoliko sjajnih mladih nogometaša. Momčad iz Amsterdama opredijelila se za kontranapade, a prema prilikama, pobjeda je trebala biti i uvjerljivija.

Sve je počelo u 25. minuti, kada je Traore pogodio mrežu gostiju za 1:0. Devet minuta kasnije već je bilo 2:0 za domaće, a strijelac je bio Kasper Dolberg. S ta dva gola u mreži gostiju otišlo se na odmor.

U drugom dijelu pala su još tri gola. Prvo je Younes postigao novi gol kojim su domaći stigli do 3:0, da bi u 66. minuti Valbuena vratio nadu gostima. Ipak, samo pet minuta nakon toga Traore je postigao i drugi gol za konačnih 4:1.

Ajax je do kraja imao još nekoliko stopostotnih prilika, ali je golman Anthony Lopes ipak uspio sačuvati obraz svojoj momčadi. No bez obzira na sve, Ajax je napravio veliki korak prema finalu, u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda Manchester Uniteda i španjolske Celte.

Uzvrat se igra u četvrtak u Lyonu.