NOVO PRIJATELJSTVO

AIK-ovi navijači i BBB-i zajedno na travnjaku za Turinu

14.05.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon dvoboja u čast Ivana Turine između AIK-a i Dinama navijačke skupine obje momčadi ponijele su transparente ze preminulog hrvatskog vratara i zajedno navijali na sredini igrališta

Iz Hrvatske je doputovala grupa od oko 50-ak navijača, i za razliku od svog Maksimira, bez problema su ušli u Friends arenu u Stockholmu. Ispred svog sektora izvijesili su posebno pripremljeni transparent posvećen 'Joji', čime su se lijepo uklopili u stadion koji je bio dekoriran memorabilijama neprežaljenog vratara.

Nakon dvoboja navijači iz oba sektora prešli su preko ograde i krenuli prema centru gdje su zajedno skandirali Turini. Za gostima je krenulo i osiguranje, ali nije bilo nikakve potrebe.


Dvoboju je prisustvovalo oko osam tisuća gledatelja, od čega oko tisuću Hrvata koji su bili raspoređeni po cijelom stadionu. Prihod sa ovog dvoboja bit će uplaćen obitelji preminulog Ivana, a ovaj dvoboj, čini se, rezultirat će i prijateljstvom dvaju navijačkih skupina... Turina je spajao čitavog života, niti prerana smrt nije to promijenila.