FIBA SPREMA ODMAZDU

Agresivni Srbi i Grci ostaju bez SP-a?

21.08.2010 u 13:50

Bionic
Reading

Košarkaški reprezentativci Srbije i Grčke sudjelovali su u velikom metežu i tučnjavi krajem međusobnog dvoboja, a čini se da će glavni protagonisti sukoba biti udaljeni s predstojećeg Svjetskog prvenstva u Turskoj

Beogradski Sport se poziva na izvore iz Fibe i alarmira naciju podatkom da su MVP Eurolige Miloš Teodosić i udarni centar selekcije Nenad Krstić pred suspenzijom, koja prijeti i Marku Kešelju. S druge strane, Grci bi mogli ostati bez Fotsisa, Skortsijanitisa i Tsartsarisa. Svaki igrač je važan, ali je jasno da bi ovakvim raspletom Srbi izgubili puno više.

Iako je Fiba Europe nakon meča najavila da drastičnih sankcija neće biti, taj stav nema važnost. Na turniru je, naime, sudjelovala i Kanada pa se slučaj prebacio u središnjicu Fibe gdje su zauzeli rigorozniji stav. Pitanje je samo hoće li suspenzije izreći prije početka SP-a i tako dodatno osiromašiti natjecanje koje su mnogi već davno otkazali, ili će izabrati manje bolno, ali i neefikasno rješenje i agresivce suspendirati kada SP završi.

Prema viđenom, Krstić je najbliži suspenziji