BRITANCI ZABRINUTI

Agonija prvog tenisača svijeta: Uskoro neće biti ni blizu svjetskom vrhu!

19.07.2017 u 12:38

Bionic
Reading

Andy Murray još uvijek drži vodeće mjesto na ATP ljestvici tenisača no to neće biti dugog vijeka. Propustit će najmanje sve turnire do US Opena, a možda i ostatak sezone zbog problema s kukom pa bi mogao i potpuno ispasti iz kruga najboljih...

Iza 30-godišnjeg Britanca je razočaravajuća sezona u kojoj na niti jednom jakom turniru nije uspio napraviti značajan rezultat, a u Wimbledonu je ispao iznenađujuće u četvrtfinalu od Sama Querreyja kojeg je kasnije Marin Čilić izbacio s turnira.

  • +13
Andy Murray Izvor: Reuters / Autor: GONZALO FUENTES

Murrayjev problem nije samo loša forma, već i ozljeda kuka s kojom ima velikih problema u posljednje vrijeme pa je bio čak i u pitanju njegov nastup na londonskom Grand Slamu.

Škot je potvrdio da će vrlo vjerojatno propustiti dva velika ATP 1000 turnira koji slijede te se namjerava vratiti na US Openu, ali i to je pod velikim upitnikom. Naime, ovih dana Andy prolazi kroz liječničke preglede i lako je moguće da će zaključak specijalista biti da mu je potrebna operacija kuka kako bi se vratio u formu s kojom je prošle sezone dominirao tenisom.

Operacija bi značila i kraj ove sezone za Murrayja, a time i ispadanje iz kruga najboljih. Naime, Andy je tek osmi po broju skupljenih bodova u 2017. godini, a ako ostane na 2,290 osvojenih bodova sigurno će ispasti iz kruga najbolje desetorice i čeka ga mukotrpan povratak u svjetski vrh. Takav scenarij je moguć čak i ako nastavi nastupati s istim uspjehom kao prethodnih mjeseci. Britanci imaju razloga za brigu...