BEZ OBZIRA NA DVA SLAVLJA

Aco Petrović priznao najveću istinu: Mi nemamo tu klasu kao oni...

03.09.2017 u 09:43

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C u Cluju na EuroBasketu ostvarila drugu pobjedu svladavši domaćina Rumunjsku sa 74:58 (20-12, 22-17, 15-13, 17-16), a svoj sud dao je izbornik Aleksandar Petrović

Izbornik nije bio baš zadovoljan s prve dvije utakmice Hrvatske na EuroBasketu, ali za HRT je istaknuo da su to objektivne okolnosti.

'Praktički smo se plasirali u osminu finala jer pobijedili smo Mađarsku i Rumunjsku. Nisam zadovoljan kako smo svekupno odigrali ova dva dana, a posebno kako smo nakon jučerašnje otvorili današnju utakmicu. Nakon toga vidjela se razlika u kvaliteti kad smo napravili 26-2. Mi nemamo tu klasu da možemo poput Španjolaca doći i igrati se, mi moramo ući u fight, možda je dobro da sad dolaze ozbiljnije utakmice', rekao je za našu nacionalnu televiziju Petrović.

'Ovog trenutka vraćamo Roka Ukića, zadovoljni smo onim što je odradio Popović, ali bez pravog Ukića 10. rujna ne znam kolike su nam šanse. Trošim određenu minutažu da Roko uhvati ritam. Marko Tomas je tu, danas sam procijenio da ga apsolutno neću koristiti, mislim da mu trebaju dva dana odmora jer će igrati protiv Crne Gore i Španjolske', objasnio je Petrović.

Hrvatska - Rumunjska 74:58, Eurobasket 2017.

'Da imate ekstra kvalitetu, da ste pokriveni na svim pozicijama, kako bi mi svi željeli, onda bi bili light verzija Španjolske, ali mi to sad nemamo, imamo problema na dvije pozicije i moramo to pokrivati', dodao je.