TRAGEDIJA U WALESU

21-godišnji ragbijaš preminuo tijekom utakmice

25.03.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Velika nesreća ponovno je zadesila Wales; mladi ragbijaš Leon Walker srušio se tijekom utakmice Wakefielda Wildcatsa i Celtic Crusadersa i nedugo potom preminuo. Gubitak tog 21-godišnjaka, nažalost, samo je još jedna u nizu tragedija, jer je prije pola godine u istom klubu na terenu preminuo i 31-godišnji Adam Watene

Wales je u tuzi! Mladi, 21-godišnji Leon Walker, navodno izrazito talentirani ragbijaš tamošnjeg drugoligaša Wakefield Wildcatsa, tijekom utakmice sa Celtic Crusadersima srušio se nakon jednog ne odveć strašnog sudara sa suparnicima, te nakon bezuspješnih pokušaja reanimacije, preminuo. Taj strašni podatak još je strašniji ako se zna da je prije samo pola godine u istom klubu istu sudbinu doživio tek nešto stariji suigrač Leona Walkera, 31-godišnji Adam Watene.

'Udarac nije bio neuobičajen. Nakon njega Leon je nastavio trčati, pa se ponovo srušio', kazao je jedan od Walkerovih suigrača nedugo nakon tragedije.

Klupski liječnici reagirali su brzo i odmah nakon što se srušio na travnjak krenuli su sa spašavanjem Walkerova života. Reanimacija na terenu trajala je 45 minuta, nakon čega je prevezen u bolnicu. Nažalost, liječnici su mogli samo ustanoviti smrt mladića koji je dvije godine zaredom bio proglašen za najboljeg igrača studentske lige.

Grad Maesteg, iz kojeg su Wildcatsi, u šoku je te svi čekaju obdukciju i odgovor na pitanje što je uzrok tragedije. Prve nepotvrđene pretpostavke mrtvozornika su da je Leon Walker umro od teške ozljede vrata ili kralježnice.