MATTHEW PERRY

Zvijezda 'Prijatelja' ispričao se zbog nesmotrene izjave o Keanuu Reevesu; evo što je poručio

27.10.2022 u 16:38

Bionic
Reading

Uskoro će svjetlo dana ugledati memoari zvijezde 'Prijatelja' Matthewa Perryja, koji se u njima pita 'zašto Keanu Reeves još uvijek hoda među nama?'. Pitanje je podiglo nešto prašine, a Perry kaže da je pogriješio govoreći tako o kolegi glumcu, čiji je zapravo veliki obožavatelj

Uoči objavljivanja Perryjevih memoara 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing', Variety i The New York Post su objavili nekoliko ulomaka iz knjige, između ostalog i one u kojima spominje Keanua Reevesa.

U jednom dijelu 53-godišnji Perry se prisjeća svog prijateljstva s pokojnim glumcem Riverom Phoenixom, pišući kako je bio prekrasan čovjek, iznutra i izvana, i kako se pokazalo previše lijep za ovaj svijet. Perry nadalje primjećuje kako se čini da stvarno talentirani dečki uvijek propadaju, pa se pita: 'Zašto izvorni mislioci poput Rivera Phoenixa i Heatha Ledgera umiru, a Keanu Reeves i dalje hoda među nama?'.

I nije ovo jedino spominjanje Reevesa u nadolazećim memoarima, pa ga se Perry sjetio i pišući o smrti komičara Chrisa Farleya.

'Njegova je bolest napredovala brže nego moja. (Uz to, imao sam zdrav strah od riječi 'heroin', strah koji nismo dijelili)', piše Perry pa nastavlja: 'Kad sam saznao, probušio sam rupu u zidu svlačionice Jennifer Aniston. Keanu Reeves hoda među nama.'

Perryjevo spominjanje kolege Reevesa na ovakav način izazvalo je dosta pomutnje na društvenim mrežama. Među nekolicinom slavnih koji su Reevesu dali podršku je i glumica Rachel Zegler iz 'Priče s zapadne strane', tvitnuvši kako je ona osobno oduševljena što Keanu Reeves hoda među nama.

U izjavi za časopis People Perry kaže da je zapravo Keanuov veliki obožavatelj te da je samo nasumično odabrao ime. 'Moja greška, ispričavam se. Trebao sam umjesto toga koristiti svoje ime', navodi u izjavi glumac.

Svoju odluku o pisanju memoara, u kojima progovara o svojim problemima s ovisnošću, Perry je objasnio također u časopisu People, rekavši da je svoju priču želio podijeliti kad bude siguran da ponovno neće kročiti na mračnu stranu.

'Morao sam pričekati da budem prilično trijezan - i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i ovisnosti - da sve to zapišem. Najvažnije je ipak bilo da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima', objasnio je svoje motive Perry.

  • +4
Julia Roberts i Matthew Perry Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Perryjeva ovisnost o alkoholu tek je počela izlaziti na površinu kad je kao 24-godišnjak dobio ulogu u 'Prijateljima'. Glumac kaže kako je to tada još nekako mogao podnositi, ali da se s 34 godine uvalio u stvarno velike nevolje. Bilo je i razdoblja kad je bio potpuno trijezan, poput godine kad se snimala deveta sezona.

'I pogodite u kojoj sam sezoni bio nominiran za najboljeg glumca? Pomislio sam kako bi mi to trebalo nešto govoriti', kaže glumac koji je u jednom zastrašujućem trenutku ere 'Prijatelja' dnevno uzimao 55 tableta Vicodina i pao na 68 kilograma, ne znajući kako prestati i izvući se.

'Da je policija došla do moje kuće i rekla: 'Ako večeras budeš pio, odvest ćemo te u zatvor', ja bih se počeo pakirati. Ne bih mogao prestati jer su bolest i ovisnost progresivni. Dakle postaje sve gore i gore kako stariš', podijelio je svoju priču za People Perry.