iz njegovih memoara

Matthew Perry otkrio kako je započeo vezu s Julijom Roberts, ali i zašto ju je prekinuo

24.10.2022 u 10:55

Bionic
Reading

Dvomjesečna veza Matthew Perryja i Julije Roberts bila je kratka, ali ispunjena romantičnim pismima i to putem faksa. Iako je bio jako zaljubljen, strah da nije dovoljno dobar i da će biti ostavljen, natjerao je glumca da ostavi uspješnu i prekrasnu glumicu

U svojim memoarima 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing' Matthew Perry pisao je i o vezi s briljantnom Julijom Roberts, ali i otkrio da je prekinuo vezu zbog vlastite borbe s ovisnošću i straha od napuštanja jer je mislio da nije dovoljno dobar za nju.

Perry se prisjetio kako je njihova veza započela preko faksa 1995. kada su slali jedan drugome stotine faksova, iako su oboje radili punom parom – Roberts je snimala 'Everyone Says I Love You', a glumac svoju najpoznatiju ulogu Chandlera u kultnoj seriji 'Prijatelji'.

'Način na koji je nizala rečenice, način na koji je vidjela svijet, način na koji je artikulirala svoje jedinstvene misli, sve je bilo tako zadivljujuće,' otkrio je popularni Chandler.

Perry ju je htio pozvati van, ali nije znao kako bi to učinio. Toliko mu se svidjela da je trčao doma sa zabava provjeriti je li slučajno dobio odgovor na faks.

'Bilo je dosta flerta putem faksa. Slala mu je upitnike poput: 'Zašto bih izašla s tobom?' I svi u prostoriji za pisce pomogli su mu da joj objasni zašto. Mogao je odgovoriti prilično dobro i bez nas, ali nema sumnje da smo mi bili tim Matthew i pokušavali to učiniti za njega', prisjetila se Alexa Junge, jedna od spisateljica serije.

  • +4
Julia Roberts i Matthew Perry Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Perry je pokušao šarmirati Roberts poslavši joj ruže i poruku u kojoj je pisalo: 'Jedina stvar koja je uzbudljivija od mogućnosti da ti sudjeluješ u seriji je da konačno imam izgovor za poslati ti cvijeće.'

Iako mu se jako sviđala, Perry je tada bio u lošem periodu života kada je bio nesiguran u sebe te se okretao porocima koji su ga gotovo koštali života.

'Izlasci s Juliom Roberts bili su previše za mene. Stalno sam bio siguran da će prekinuti sa mnom. Zašto ne bi? Nisam bio dovoljan. Nikad ne bih mogao biti dovoljan. Bio sam slomljen, savijen, nedostojan ljubavi. Dakle, umjesto da se suočim s neizbježnom agonijom gubitka, prekinuo sam s prekrasnom i briljantnom Julijom Roberts. Možda je smatrala da se druži s TV tipom, a TV tip sada prekida s njom. Ne mogu opisati izraz zbunjenosti na njezinu licu', rekao je Perry.

Iako u seriji glumi Chandlerovu bivšu djevojku koja mu se želi osvetiti što joj je slomio srce u srednjoj školi, Roberts se nikada nije osvetila, već šutke prihvatila njegovu odluku, koju ni dan danas nije komentirala u javnosti.