kad ti je tata sting

Zvijezda Netflixove serije 'Ripley' dijete je slavnog glazbenika

12.04.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Serija 'Ripley' stigla je na Netflix, a osim brojnih pohvala tehnici Stevena Zailliana i glumi Andrewa Scotta, mnogi ističu ulogu Freddieja, lika kojeg glumi Eliot Sumner - dijete slavnoga Stinga i Trudie Styler

Eliot Sumner glumi Freddieja Milesa, dugogodišnjeg prijatelja bogatog Dickieja koji 'nanjuši' da je u Ripleyju nešto neiskreno, a u njega su pretočili iskustvo stečeno u društvu u kojem su odrasli. I poneke slavne osobe mogle bi se pronaći u tom liku jer Sumner su odmalena okruženi brojnim poznatim licima.

Freddieja, koji je ključan lik u razotkrivanju Ripleyjeve laži, Sumner opisuje kao onog svima poznatog tipa: 'Freddie je taj otmjeni tip iz internata koji živi u inozemstvu i koji je neumoljivo dobrostojeći, a najviše od svega - on je sve što Tom Ripley mrzi. Smatram da je to vrlo, vrlo zabavno glumiti.'

'U opisu je pisalo da je glasan Amerikanac, a odlučili smo od njega napraviti vrlo pažljivog i arogantnog Engleza te vidjeti kako će to ići', kaže.

Inače, Sumner (33) su i rođeni blizu seta na kojem je serija snimana, točnije u sjevernoj Italiji, kao kćerka glazbenika Stinga i glumice, režiserke i filmske producentice Trudie Styler, a danas se deklarira kao nebinarna osoba.

Rođeni u Pisi, odrasli su u mirnom engleskom selu Wiltshirea s petero braće i sestara, a pohađali su i uglednu školu Hampstead College of Fine Arts.

Kao DJ nastupali su pod aliasom Vaal i mogli smo ih gledati u filmovima poput 'Me Without You' i 'Stardust', a 2020. imali su i manju ulogu u filmu o Jamesu Bondu.

'Ovo mi je drugi veliki glumački posao, a Andrew to očito radi jako dugo. Treba mi minuta da se osjećam ugodno s ljudima jer sam prilično sramežljiva osoba', rekli su komentirajući činjenicu da su ključnu scenu s glavnim glumcem morali snimiti prvi dan snimanja, dok se još nisu dobro poznavali.

Sumner za Netflix priznaje da je lik Freddieja temeljen na tisućama takvih stvarnih likova koje su upoznali tijekom školovanja.

Upravo im je uloga u ovoj seriji o varalici Ripleyju bila ostvarenje snova jer i sami često promišljaju o ovom liku kojeg je osmislila Patricia Highsmith u svom romanu.

Ripley, foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Postoji nešto urođeno ljudsko u njemu. Iz njegove perspektive, svijet oko njega je nedostižan, pa ga mora ukrasti. I mislim da nismo usamljeni kad na čudan način navijamo za njega da se izvuče s tim', kaže Sumner, priznavši da su se na setu povremeno osjećali kao varalica jer nisu smatrali da pripadaju ekipi talentiranih glumaca.

  • +3
Eliot Sumner Izvor: Profimedia / Autor: Vianney Le Caer / Shutterstock Editorial / Profimedia