SVE JE UGODNO IZNENADILA

Zvijezda je rođena: Lady Gaga pokorila filmski svijet i zaradila osam minuta ovacija

04.09.2018 u 06:41

Bionic
Reading

Glazbena megazvijezda oduševila je kritičare svojom glumom u redateljskom debiju Bradleyja Coopera, holivudske zvijezde koja se proslavila hitovima 'Mamurluk', 'U dobru i u zlu', 'Joy i 'Snajperist'. Nakon što je film 'Zvijezda je rođena' proteklog petka prikazan na festivalu u Veneciji Lady Gaga je zaslužila osam minuta ovacija

'Oduvijek sam željela biti glumica i nadam se da je ovo početak ostvarenja sna. Presretna sam što mi pružila prilika da svoju prvu filmsku ulogu ostvarim u takvom klasiku', izjavila je Lady Gaga na press konferenciji na 75. Mostri nakon svjetske premijere filma 'Zvijezda je rođena' (A Star Is Born), u kojem se pojavljuje u prvoj velikoj ulozi na velikom platnu.

Riječ je o već četvrtoj adaptaciji istoimenog filma iz 1937. (najpoznatija verzija je ona iz 1954. godine s Judy Garland i Jamesom Masonom) o pjevaču čija je karijera na zalasku i koji pomaže talentiranoj pjevačici u njezinu usponu na vrh dok se između njih razvija romansa. U redateljskom debiju Bradleyja Coopera on je rock zvijezda Jackson Maine (u filmu svira gitaru i pjeva pred pravom i brojnom koncertnom publikom) koji je zapao u pakao alkohola i droge, a Lady Gaga je konobarica Ally koja sanja o karijeri pjevačice. Njihovi životi će se promijeniti kad se upoznaju u noćnom baru.

Izvor: Društvene mreže

Pjevačica je usporedila svoje početke s likom iz svog filmskog prvijenca. 'Na početku filma Ally je potpuno digla ruke od sebe. Kad sam napunila devetnaest godina, odlučila sam da želim biti profesionalna pjevačica, ali sam, za razliku od Ally, vjerovala u sebe. Vukla sam sebe i svoj klavir od jednog do drugog bara, pjevala i čekala svoj trenutak koji je došao. Nisam imala Jacka, bez kojega Ally nikada ne bi uspjela', izjavila je Lady Gaga, dodajući da je Bradley Cooper tražio od nje da na casting za film dođe bez imalo šminke na licu.

U filmu se pojavljuje u ležernoj, svakodnevnoj odjeći i bez make upa, pa će njezinim obožavateljima biti vrlo zanimljivo vidjeti je i u takvom izdanju. 'U ovom filmu Cooper me želio vidjeti bez šminke te na taj način pokazati ranjivost i nesigurnost lika, a za mene je to bilo vrlo posebno i oslobađajuće iskustvo', izjavila je pjevačica.

Nakon prikazivanja filma kritika ne prestaje hvaliti Lady Gagu. IndieWire naziva pop ikonu 'sjajnom', a Peter Bradshaw, kritičar Guardiana, 'senzacionalno dobrom' te je filmu dao pet zvjezdica.

Projekcija filma u Veneciji obilježena je olujom koja je pogodila područje festivala i uzrokovala nestanak struje, a premijera je zbog tehničkih poteškoća zaustavljena na desetak minuta. Na konferenciji za novinare Gaga i Cooper nisu imali ništa drugo nego lijepe riječi o zajedničkom radu.

'Uz Bradleyja sam se osjećala opušteno i ugodno. Prihvatio me kao sebi ravnu glumicu, a ja njega kao sebi ravna glazbenika i pjevača. Ima odličan glas, pjeva iz duše i dobro izgleda na pozornici. Da se ne bavi glumom, mogao bi biti glazbena zvijezda', poručila je osvajačica nekoliko Grammyja, koju zahvaljujući ovoj ulozi mnogi sad smatraju i jednom od potencijalnih kandidatkinja za Oscara.

  • +5
Lady Gaga i Bradley Cooper Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia