vampiri iz snova

Zgodni i opasni: Pet filmova o vampirima koje bi svaka žena poželjela susresti

28.10.2022 u 06:28

Bionic
Reading

S dolaskom Noći vještica pripremamo se za najstrašniju noć u godini. Ako niste od zamaskiranih tuluma, a bojite se krvavih horora sa sjekirama i čudovištima, preporučamo vam da pogledate jedan od ovih filmova s vampirima. Iako su zgodni, pripazite da vas ne ugrizu

S dolaskom Noći vještica najstrašnija noć u godini se proširila na najstrašniji vikend u godini. Ako niste od kostimiranih zastrašujućih tuluma, preporučamo vam da pogledate neki od kultnih filmova o vampirima. Čak i ako vam vampirska tematika nije omiljena, zgodni vampiri natjerat će vas da film odgledate do kraja!

'Intervju s vampirom' (1994)

Brad Pitt oku je ugodan u svakoj ulozi, a posebno kada glumi vampira, to jest vlasnika plantaže koji je postao vampir. Pitt nije od rođenja bio vampir, ali je to postao nakon što ga je pravi vampir, kojeg igra Tom Cruise, obilježio. Dva zgodna vampira posve se razlikuju karakterno, ali obojica piju krv – Pitt životinjsku, a Cruise ljudsku. Zanimljiva je činjenica da su svi glumci koji igraju vampire morali su visjeti naglavačke otprilike trideset minuta tijekom šminkanja kako bi im krv iz tijela prešla u glavu i kreirala što vjerodostojniji vampirski look. Uz ovakve vampire, čovjek bi poželio da oni zbilja i postoje!

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Intervju s vampirom' (2022)

U ovom remake-u filma iz 1994. godine na nov način obrađena je priča o čovjeku koji je postao vampir. Britanski glumac Jacob Anderson je u ulozi Louisa de Pointe du Laca (koju je originalno igrao Brad Pitt), 50 godina nakon događaja iz filma. Njegova se povijest preispituje: ovaj Louis nikada nije bio vlasnik plantaže, već poslovni čovjek iz New Orleansa, a promijenjen je odnos njega i vampira koji ga ugrize.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Vampirov poljubac' (1988)

Iako Nicolasa Cagea možda ne biste ubrojali među najseksi muškarce na svijetu, ovaj film vas možda natjera da promijenite mišljenje! Cage glumi direktora Petera Loewa kojemu su životni ciljevi što veća zarada i flert sa što više zgodnih žena. Nakon što ga tijekom jedne tipične večeri zavođenja jedna žena strastveno ugrize za vrat, on počinje sumnjati da je postao vampir. Iako mu nitko ne vjeruje i ništa se fizički ne promijeni, on stavi lažne vampirske očnjake i počinje uhoditi žene.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Blade' (1998)

Blade je čovjek koji ima vampirsku snagu, ali ne i slabosti. Wesley Snipes utjelovio je glavnu ulogu polubesmrtnog junaka koji želi osvetiti majčinu smrt i istrijebiti vampire na svijetu. Protiv njega su moderni vampiri kojima njegova krv služi za prizivanje zločestog boga koji igra ključnu ulogu u njihovom planu da pogube ljudsku rasu. Ovaj film iz 1998. temelji se na Marvelovoj priči o superjunaku Bladeu i prvi je dio franšize 'Blade'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Sumrak saga' (2008)

U ovoj trilogiji upoznat ćete i misterioznog vampira, ali i primamljivog vukodlaka. Robert Pattinson je zgodan i misteriozni tinejdžer Edward Cullen koji pripada dobroćudnoj obitelji vampira koji ne piju ljudsku krv, ali njihova obiteljska priča krije mnoge izazove. Osim toga, u vampirsku priču je umiješana i djevojka Bella, ali i vukodlak Jacob kojeg glumi Taylor Lautner.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube