sada je zadovoljan

Žene su za njim gubile glavu: Josh Hartnett otišao je na vrhuncu slave, a sad je otkrio zašto se prije dvadesetak godina odlučio povući iz javnosti

09.12.2021 u 06:41

Bionic
Reading

Bio je jedno od najperspektivnijih holivudskih imena i miljenik žena, no na vrhuncu slave odlučio se povući iz javnosti. U srijedu je američki glumac otkrio pravi razlog za to što se udaljio od karijere u visokobudžetnim filmovima i krenuo umjetničkim putem

Posljednjih godina rijetko ga se može vidjeti na holivudskim događajima, a nema običaj ni davati izjave za medije. No sada je ipak odlučio progovoriti. 'Bilo je najbolje za moje mentalno zdravlje držati se podalje od Hollywooda', izjavio je Josh Hartnett za Channel Seven Sunrise, a donosi Daily Mail.

Danas 43-godišnji glumac krajem 90-ih i početkom 2000-ih pojavljivao se u filmovima kao što su 'Pearl Harbour', 'Pad Crnog jastreba' i '40 dana bez komada'. Na vrhuncu slave povukao se zbog mirnog obiteljskog života.

'Moj pogled na Hollywood bio je uvijek nešto između frustracije i prihvaćanja. Kad sam odbio nastaviti glumiti u razvikanim filmskim hitovima, nisam nestao iz filmske produkcije, kako to izgleda. Samo sam se držao dalje od Hollywooda i bombastičnih naslova jer sam shvatio da to nije način na koji želim živjeti i raditi', poručio je glumac. Posljednja dva desetljeća snimao je neovisne, male filmove, posvetio se produkciji i režiji te pisanju scenarija.

Priznao je da žali što je svojedobno, na samim počecima karijere, odbio glumiti u filmu 'Planina Brokeback', a ulogu namijenjenu njemu kasnije je odigrao Heath Ledger. 'Ako ni zbog čega drugog, onda zato što nisam dobio priliku poljubiti Joaquina Phoenixa', rekao je Hartnett.

  • +9
Josh Hartnett Izvor: Profimedia / Autor: PASCAL LE SEGRETAIN / Getty images / Profimedia

On i supruga Tamsin Egerton krajem 2019. godine dobili su treće dijete. 'Najviše sam ponosan na to što sam otac troje djece i što imam sjajan odnos s partnericom', kazao je tada glumac. Te godine pojavio se na svečanoj večeri britanskog princa Charlesa u Buckinghamskoj palači, organiziranoj u čast njegove fondacije Prince's Trust.

Inače, s Egerton se vjenčao 2012. godine, nakon čega se odlučio posvetiti obiteljskom životu. Tada su ga časopisi svrstavali među najzgodnije muškarce na svijetu i prozivali ga nasljednikom Leonarda DiCaprija i Matta Damona.