ON JE NJEZINA STIJENA

Željka i Ivan Fattorini znaju tajnu uspješnog braka: Prije četiri godine, na 50. obljetnicu, obnovili su i zavjete

04.12.2022 u 14:53

Bionic
Reading

Jučer je na zagrebačkoj špici snimljen jedan od najdugovječnijih i mnogima najsimpatičnijih bračnih parova s društvene scene. Riječ je o legendarnoj voditeljici Željki Fattorini koja je u društvu supruga, poznatog liječnika Ivana Fattorinija obavila subotnju kupovinu na placu

Davne 1967. godine, u zagrebačkoj crkvi sv. Marka, na vječnu su se ljubav zakleli legendarna voditeljica Željka Fattorini i četiri godine stariji zagrebački kirurg Ivan Fattorini. Danas 77-godišnjakinja i 81-godišnjak u svojoj ljubavi i dalje uživaju, krateći dane u mirovini zajedničkim šetnjama i odlascima po namirnice.

Upravo u jednoj od šetnji snimljeni su jučer u strogom centru Zagreba, gdje inače i žive. I dok je Željka Fattorini hodala s vrećicama s placa u rukama, Ivan Fattorini hodao je iza nje vukući kolica za kupovinu.

Inače, par je prije četiri godine, na obljetnicu 50. godišnjice braka, obnovio bračne zavjete u crkvi istog imena, no na drugoj lokaciji. Zagreb su tada zamijenili Korčulom, a svemu su prisustvovali djeca i unuci. Uz taj otok vežu ih brojne uspomene, budući da su od tamo roditelji nekada uglednog liječnika Ivana Fattorinija i bivši dobri duh Klinike za dječje bolesti.

Važno je biti viđen

Adventska subota na špici: Poznata lica okupirala središte grada

Pogledaj galeriju

A o svojoj ljubavi i braku Željka je progovorila prije godinu dana u intervjuu za Novi list. Tada je otkrila i tajnu uspješnog braka:

'U startu sam, zbog tradicionalnog odgoja te zbog tog što sam se, kao što rekoh, zaljubila kao kokoš, odlučila nikada se ne rastati. Prije starta smo dugo hodali i već nam je bilo jasno da neće biti lako. On kirurg, ravnatelj Dječje bolnice, zaljubljenik u sport, čovjek sa spremnim kovčegom. Ja s nemogućim radnim vremenom, bez pravila, rasporeda i planiranja. Nakon šest desetljeća zajedničkog života s Dedekom, podvlačim crtu i pri punoj pameti (još uvijek) kažem da se lako rastati, ali umjetnost je održati brak. Nije lagano, ali je lijepo zajedno ostarjeti i njegovati ljubav.'