IMA SE, MOŽE SE

Zbog nevjerojatne prodaje albuma na vinilu, Metallica odlučila kupiti vlastitu tvornicu vinila

15.03.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Nakon što su, samo u 2022. godini, prodali više od 900 tisuća primjeraka svojih albuma na vinilu, Metallica se odlučila na neobičan pothvat

Zbog činjenice da su u prošloj godini tiskali i prodali više od 900 tisuća primjeraka svojih albuma na vinilu, članovi Metallice donijeli su neobičnu poslovnu odluku, a koja je zapravo sasvim opravdana. Zbog nevjerojatnog uspjeha prodaje, procijenili su da im se itekako isplati kupiti tvornicu za prešanje vinila, pa su to onda i napravili.

Prema pisanju Billboarda, odluka je pala na tvornicu Furnace Record Pressing, koja se nalazi u američkoj saveznoj državi Virginiji, gdje bi se trebali raditi vinili. Inače, prodaja vinila narasla je zajedno s prodajom kataloških albuma kao i izdavanjem ambicioznih box setova za kojima su poludili najveći obožavatelji Metallice.

  • +4
Metallica Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Inače, ova tvornica već punih petnaest godina tiska ploče za bend, a među stručnjacima i znalcima slovi za jedan od najboljih proizvođača vinila. Ovu odluku Metallice mnogi smatraju i više nego dobrom, osobito jer je u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su postojala velika kašnjenja u proizvodnji, kao i problemi u opskrbnim lancima, tvornica Furnace Record Pressing itekako pomogla grupi da i dalje većinu svojih albuma ima dostupne za svoje obožavatelje.

Novi album Metallice, pod nazivom, ’72 Seasons’, najavljen je za 14. travnja, a Furnace Record Pressing već od siječnja tiska kopije albuma koji još uvijek nije u prodaji, kako bi na vrijeme zadovoljili potrebe njihovih obožavatelja širom svijeta.