U LONDONU

Zbog mjera zaštite od koronavirusa: Ni Kate Middleton neće nazočiti otkrivanju kipa princeze Diane

26.06.2021 u 20:25

Bionic
Reading

Idućega tjedna svečano će biti otkriven kip princezi Diani, majci prinčeva Williama i Harryja koja je poginula 1997. u automobilskoj nesreći, a kako pišu britanski mediji, na tom događanju neće biti ni Kate Middleton, supruga princa Williama

Vojvotkinja Catherine, pišu britanski mediji, mogla bi propustiti otkrivanje kipa princezi Diane u Londonu sljedeći tjedan.

Kako je ranije objavljeno, ovom će događanju nazočiti braća, prinčevi William i Harry koji je doputovao iz Kalifornije gdje živi sa suprugom Meghan Markle i njihovo dvoje djece, dvogodišnjim sinom Arhiejem i kćerkicom Lilibet 'Lili' Dianom.

Na ceremoniji u Kensingtonskoj palači u Londonu, kako se nagađa, neće biti ni Kate Middleton nakon što je broj nazočnih na tom događanju smanjen zbog mjera zaštite od koronavirusa budući da se u Velikoj Britaniji ponovno povećava broj zaraženih od tzv. delta soja koji je puno zarazniji, objavio je Daily Mail.

Naime, prvi plan uključivao je više od 100 ljudi, no drastično je srezan pa će otkrivanju kipa prisustvovati samo Dianina obitelj, umjetnik čije je kip djelo te nekoliko članova vlade i medija.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ranije je već objavljeno, kako u London neće doputovati ni Meghan Markle budući da je nedavno rodila.

Inače, kako je objavljeno, princ Harry trenutačno boravi kod svoje rođakinje, princeze Eugenie, u Frogmore Houseu u Windsoru, gdje odrađuje potrebnih pet dana u karanteni prije nego što se testira na koronavirus.

Na ovoj će ceremoniji Harry i William biti prvi puta zajedno od pogreba svog djeda, princa Philipa.

Inače, u knjizi kraljevskog povjesničara Roberta Laceyja 'Battle of Brothers', Simone Simmons, bliska prijateljica pokojne Lady Di koja je tragično preminula u Parizu 1997., navodi kako je Diana rekla Williamu i Harryju, da joj moraju obećati kako će uvijek biti jedan drugome najbolji prijatelji i da nikada neće dopustiti da itko stane između njih.

Kako ranije objavljeno, kip će biti otkriven 1. srpnja na 60. rođendan princeze Diane koliko bi napunila ove godine.