banjalučki festival

Završen jubilarni Demofest: Slonz je najbolji demo bend u regiji

24.07.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Najpoznatiji festival demo bendova u jugoistočnoj Europi – Demofest, koji je u protekla tri dana održan na Kastelu u Banjaluci, završen je pobjedom tročlanog benda Slonz iz Šapca. Deseto, jubilarno izdanje festivala donijelo je tri dana vrhunske zabave. Publika je istinski uživala u dobrom provodu na tvrđavi Kastel u Banjaluci uz odlične demo bendove i revijalne izvođače, ali i u brojnim bogatim sadržajima festivala

Festival, koji prije svega kao cilj ima afirmiranje mladih bendova, prerastao je tijekom dosadašnjih godina u jedan od najposjećenijih regionalnih glazbenih festivala. Kao i dosadašnjih godina, ovogodišnje je izdanje pružilo nezaboravnu trodnevnu zabavu i oduševilo sve posjetitelje te još jednom dokazalo zašto je to jedan od najboljih festivala u regiji, ali i u Europi.

Dok su nebom iznad banjalučkog Kastela letjeli plamenovi i konfete, prava eksplozija energije i emocija događala se u publici, koja je oborila sve rekorde festivala. Posjetitelji su s oduševljenjem pozdravili nove pobjednike Demofestovog natjecanja za demo bendove – prvoplasiranu grupu Slonz iz Šapca, koja je osvojila snimanje i produkciju debitantskog albuma, drugoplasirane Tyger Lamb iz Zagreba, nagrađene binskom opremom u vrijednosti od 2000 eura, te trećeplasiranu grupu Wolfram iz Novog Sada, koja je dobila binsku opremu u vrijednosti od 1000 eura.

Posljednja festivalska noć privukla je i najviše posjetitelja što zbog finala natjecanja sjajnih demo bendova, što zbog revijalnog dijela programa u okviru kojeg su nastupili Dubioza kolektiv i tri člana benda Rudimental, dok su na beton bini svirali Sopot i Bad Copy.

Na Kastelu, koji je u noći sa subote na nedjelju bio pun kao brod, Dubioza je prodrmala vjekovne zidine i rasplesala najtvrdokornije neplesače svojim balkan dub-reggae-punk-rock zvukovima koji se uživo pretvaraju u pravu bombu.

  • +5
Demofest 2017 Izvor: Promo fotografije / Autor: Demofest

Nikoli Mijailoviću, gitaristu i vokalu Slonza, uručena je i brendirana Jack Daniel's gitara, kao najboljem gitaristu natjecateljskog programa. Plava bas gitara, koji se dodjeljuje najboljem bas gitaristu u sjećanje na Igora Kašikovića Kaleta, uručena je Adrijanu Jugu iz zagrebačke grupe Pale Origins.