LIJEPA NASLJEDNICA

Zaručila se unuka posljednjeg iranskog šaha: Znate li tko je princeza Iman?

17.08.2023 u 05:53

Bionic
Reading

Više od 60 godina nakon što se njezin djed, posljednji iranski šah Muhamed Reza, oženio treći put, njegova unuka Iman Pahlavi sprema je za svoj dan iz snova

Godine 1959. u Dvorani ogledala, smještenoj u palači Golestan u Iranu, posljednji iranski šah Muhamed Reza vjenčao se treći put i taj put za suprugu je odabrao tada 21-godišnju Farah Dibu. Lijepa princeza, koja je za svoj dan iz snova odabrala vjenčanicu s potpisom Yvesa Saint Laurenta u kombinaciji s dijamantnom tijarom Noor-ol-Ain, privukla je pažnju svih svjetskih medija te su joj tepali pišući o 'mladoj iranskoj kraljici'.

Gotovo 60 godina kasnije šahova unuka, princeza Iman Pahlavi, počela je s pripremama za svoje spektakularno vjenčanje i to nakon što ju je zaprosio dečko, Amerikanac Bradley Sherman.

Sherman je poput modernog Romea osmislio sve za tu prigodu, podignuvši visoko ljestvicu romantike - po pješčanoj plaži bile su posute latice ruža, a on je čekao onaj savršeni trenutak, zalazak sunca, kada je s buketom cvijeća i prstenom s dijamantom u obliku kruške u ruci kleknuo pred lijepu Iman.

Princeza Iman Pahlavi Izvor: Profimedia / Autor: Voelkel/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zarukama, organiziranim nakon tri godine veze, prisustvovali su i njezini roditelji, majka Jasmin i otac Reza Pahlavi, kao i sestre, koji su sretnu vijest podijelili na društvenim mrežama.

Kako je vidljivo na brojnim fotografijama snimljenim u tom trenutku, 29-godišnjakinja je s oduševljenjem pristala udati se i postati gospođa Sherman.

Inače, Reza Pahlavi bio je najstariji sin pokojnog iranskog šaha, a sve do Iranske revolucije 1979. nazivali su ga prijestolonasljednikom te države. Diplomirao je na sveučilištu u Americi, gdje je i nastavio živjeti s obitelji u egzilu kao vođa oporbene skupine, samozvanog Nacionalnog vijeća Irana, i poznat je kao otvoreni zagovornik demokracije te kritičar vlade Islamske Republike Iran.

Princeza Iman, srednja od tri kćeri Reze i Jasmin, radi u financijama dok je Sherman zaposlen u tvrtki za online trgovinu. Par živi u New Yorku i pretpostavlja se da će vjenčanje biti održano upravo u tom gradu.