TIGER KING

Zaluđeni obožavatelji Netflixovog dokumentarca žele osloboditi naručitelja ubojstva; Među njima je i reperica Cardi B

31.03.2020 u 17:09

Bionic
Reading

Joseph Maldonado-Passage, karaizmatični i suludi čuvar životinja poznatiji kao Joe Exotic, služi 22-godišnju zatvorsku kaznu, a iako ga je Netflix u svom nevjerojatno popularnom dokumentarcu 'Tiger King: Murder, Mayhem and Madness' kritički oslikao, mnogi gledatelji ne slažu se s tim i za Exotica traže slobodu

Joe Exotic je na 22 godine zatvora osuđen zbog pokušaja organiziranja ubojstva svoje suparnice Carole Baskin. Njegov zoološki vrt, za koji je vjerovao da je utočište za divlje životinje, našao se na meti Baskin koja ga je svrstala u 'industriju patnje'. Naime, Baskin je obalne zoološke vrtove, među kojima je bio i Exoticov, optužila za okrutnost prema životinjama, a kad je povjerovao da Baskin želi zatvoriti njegov zoološki vrt, pokušao je bezuspješno organizirati njezino ubojstvo.

Unatoč mišljenju suda koji ga je strpao na 22 godine u zatvor, neki Exotica gledaju sa simpatijima, poput kanadskog komičara Shauna Majumdera koji se pojavljuje u petoj epizodi dolumentarne serije.

'Bio je tako drag. Čak i nakon gledanja dokumentarca i spoznaje da je angažirao neokoga za ubojstvo, našao je mjesta u mom srcu', rekao je Majumder za kanadsku televiziju CBC.

Kanadski komičar nije jedina slavna osoba koja javno iskazuje simpatije prema Exoticu. Glumac Jared Leto na svom je Instagramu objavio fotografije na kojima je obučen poput Exotica, a reperica Cardi B za njega je pokrenula crowdfunding kampanju i poručila: 'On treba biti na slobodi!'.

View this post on Instagram

#JaredLetoTigerKing

A post shared by JARED LETO (@jaredleto) on

Jedan od redatelja seriije, Eric Goode, kaže da su oni koji podržavaju Exotica u velikoj zabludi.

'Malo sam zabrinut što neki nakon gledanja serije osjećaju da Joea Exotica treba pustiti iz zatvora', rekao je Goode u emisiji Good Morning America.

Exotic, koji je prije objavljivanja dokumentarca podnio tužbu protiv saveznih vlasti i tražio prredsjednika Trumpa pomilovanje zadovoljan je novonastalom situacijom i traži u njoj svoju novu priliku.

Zatvorska pošta zatrpana je pismima njegovih obožavatelja, a on ima potrebu komunicirati s Goodeom.

'Proteklih dana i tjedana zvao me nebrojeno puta. U potpunoj je ekstazi zbog serije i ideje o svojoj slavi. U kavezu je i naravno da će sada reći kako je shvatio što je činio tim životinjama', kaže Goode za Los Angeles Times i dodaje da će njegovu ispriku prihvatiti s velikim zrnom soli.