22. travnja

Zagrebački bend TV EYE u Tvornici kulture promovira prvijenac 'Kick it out'

29.03.2023 u 14:35

Bionic
Reading

Subota, 22. travnja 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Zagrebački garažni rokenrol bend TV EYE sredinom ožujka objavio je debitantski album pod naslovom 'Kick it out', a u subotu, 22. travnja koncertno će ga promovirati u Tvornici kulture.

Izvor: Društvene mreže

TV EYE nastao je u proljeće 2019. godine kao svojevrsna rekreacija nekolicine dječaka u najboljim godinama, no ubrzo se prometnuo u nešto ozbiljniji autorski bend. Premda različitih afiniteta, svirajući u garaži otkrili su zajedničku strast prema čvrstom rokenrol zvuku i na njemu su odlučili graditi svoj glazbeni put. Inicijalna je postava benda sačinjena od pjevača Mirana Kurspahića te dvojice gitarista – Saše Mitrovića i Saše Strakoša koji su ujedinili svoje kreativne snage kako bi snimili prvijenac. Na nastupima uživo pridružuje im se ritam sekcija koja je doživjela i nekoliko izmjena članova od početka djelovanja benda, no trenutnu postavu čine Igor Cecelja na bubnjevima i Alan Mance na basu. Uz navedeni autorski trojac na albumu su svirali Krešimir Oreški, Igor Hanžek, Miroslav Klarica i Arsen Oremović. Izvedbe uživo glavni su adut ovog glasnog, energičnog i vječno mladog benda koji je nastupima diljem Hrvatske publici predstavio trinaestak autorskih pjesama i nekoliko pomno odabranih obrada koje je uspješno uklopio u svoju garažnu estetiku i rokenrol stav. Njihov je potencijal vrlo brzo prepoznao i Stipe Mađor te prigrlio bend pod okrilje svoje diskografske kuće Mast produkcija za koju su i pripremili svoj prvijenac. Na albumu 'Kick it out' TV EYE je kroz 11 pjesama prezentirao svoj prepoznatljivi zvuk i autorski rukopis te slušateljima servirao presjek perioda svog dosadašnjeg djelovanja.

Izvor: Društvene mreže

Uz najčešće usporedbe sa sastavima i izvođačima kao što su Iggy & The Stooges ili ZZ Top te s osjećajem koji pružaju brze vožnje motorom, izdanje je posebno i po tome što je snimano u trima različitim studijima pri čemu su na albumu vlastiti pečat ostavila tri različita producenta. Album je prethodno najavljen singlovima Kick it out, Keep on smiling, 'Tonight' i 'Don't let it go', a prvijenac je naposljetku rezultirao skladnom cjelinom koja punom žestinom vozi slušatelja od prve do posljednje pjesme. Isto će TV EYE učiniti uživo, na velikoj promociji prvijenca 22. travnja u Tvornici kulture.

Izvor: Društvene mreže

Ulaz će na koncert biti slobodan. Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 21 sat.