HVALJENI SHOW

Vrijeme za promjene: Ukida se popularna HRT-ova emisija?

18.01.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Jedna od trenutno najskupljih produkcija i najgledanijih formata na HRT-u uskoro će prestati s emitiranjem. Popularna 'A strana' koju od početaka hvale kritičari, glazbena struka i publika iduće subote će doživjeti svoje zadnje izdanje. Doznajemo što će gledatelji od sad moći pratiti u tom terminu

Nakon tri više nego uspješne sezone glazbenog formata koji je pobirao mahom pozitivne komentare, 'A strana' više se neće prikazivati. U dvije godine snimljeno je 25 emisija, no je li razlog taj što se format 'potrošio' te hoće li biti novih izdanja 'A strane' nije poznato, no zna se što će gledatelji moći pratiti u tom terminu.

Subota nakon zadnje emisije donosi dodjelu nagrade 'Cesarica'. Nakon toga će se emitirati dodjela nagrade Zlatni studio, a 16. veljače 'Dora'. U subotu 23. veljače, nakon što se bude znao domaći predstavnik za Eurosong kreće show 'Zvijezde pjevaju'. U rujnu pak gledatelje očekuje nova sezone showa 'The Voice'.

S HRT-a je stigao i službeni odgovor koji prenosimo u cijelosti: 'Hrvatska radiotelevizija nakon tri sezone (u dvije godine) i 25 emisija, prema Planu rada i svim dogovorenim terminima, posljednju A-stranu emitira 26. siječnja, ističemo, 'A-strana' niti se ukida niti Vam možemo potvrditi njezino daljnje prikazivanje u 2019.'

'Hoće li biti novih izdanja, ne znamo. Sigurno je da treba napraviti pauzu i vidjeti kako dalje razvijati format.  Naime, jedno je sigurno da je to emisija koja je podigla ljestvicu produkcije i to ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji. Posljednju A stranu pamtit ćemo kao i svaku do tada, po emociji. Ovu i po maloj dozi sjete, jer je bila posljednja u planiranom nizu. A to se na kraju osjetilo i kod mladih izvođača, publike u studiju i cijele ekipe', odgovor je uredništva A - strane, koje čine Ariana Jandrić, Romana Nemčić, Julijana Filakovity, Marija Nemčić, a producent je Ivica Vlašić.

Jedan od voditelja, Duško Ćurlić podijelio je fotografiju sa snimanja zadnje 'A strane'.

'Možda je tajna u tome da ova emisija nema nikakvu pretenziju promijeniti svijet, već samo podsjetiti na pjesme koje smo negdje putem zaboravili, a koje ovi mladi ljudi donose na drugačiji način i s novom energijom. Dobar osjećaj je da je to prepoznala i publika te kritika', izjavilo je omiljeno televizijsko lice na temu tajne gledanosti za tportal. Upravo ćemo njega u paru s Barbarom Kolar gledati u showu 'Zvijezde pjevaju'.

Zadnja emisija 'A strane' bit će prikazana 26. siječnja, a u njoj će nastupati samo mlade pjevačke snage. U predzadnjoj koja je na programu 19. siječnja o tome kako osjećaju glazbu ispričat će glazbeni producenti Ante Gelo, Nikša Bratoš, Denis Mujadžić Denyken, jedan od najvećih autora zabavne glazbe Rajko Dujmić, te Mile Kekin i Davor Gobac.

'A strana je na neki način prepoznata u cijeloj regiji uvelike broj komentara imamo iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine. Neobičnih upita nema, ali ima prijedloga da radimo turneje, gostovanja, koncerte u Arenama', poručili su iz autorskog tima emisije koju su činile četiri dame: Ariana Jandrić, Romana Nemčić, Julijana Filakovity, i Marijom Nemčić, dok je producent bio Ivica Vlašić.