nagradnjače

Vodimo vas na predstavu 'Plemeniti šljivari' u kazalištu Trešnja

08.03.2018 u 12:31

Bionic
Reading

Predstava Plemeniti šljivari adaptacija je poznate hrvatske legende iz trinaestog stoljeća koju je redatelj Zoran Mužić uprizorio tako da postane zabavnom scenskom čarolijom i bude privlačna današnjoj mladoj publici

U predstavi se prepliću povijest i legenda, duhovitost i odvažnost, zebnja i nada s neočekivanim obratima i sretnim ishodom. Radnja se odnosi na  legendu kada su šljivari spasili grad Kalnik opkoljen tatarskom vojskom, tako što su u grad koji je ostao bez hrane prokrijumčarili šljive i tako spasili stanovnike od propasti.

Kalničkoga kneza Filipa igra Krunoslav Klabučar, Belu IV. Jure Radnić, Batu-kana Radovan Ruždjak, a u ostalim su ulogama Daria Knez Rukavina, Ana Vučak, Karla Brbić, Matija Čigir, Luka Bulović, Hrvoje Barišić, Paško Vukasović, Božidar Koščak, Kruno Bakota i Toni Šestan. Dramaturg predstave je Hrvoje Hitrec, scenografkinja je Dinka Jeričević, a kostime je osmislila Sara Lovrić Caparin.

Može li se narodna legenda iz davnih stoljeća uprizoriti u kazalištu na zabavan način? Provjerite u Trešnji u subotu, 10. ožujka u 17 sati. Predstava je namijenjena publici starijoj od sedam godina.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za predstavu 'Plemeniti šljivari' u kazalištu Trešnja u subotu, 10. ožujka u 17 sati. Dobitnici su Dorotea Radić i Maja Dujić.