nagradnjače

Vodimo vas na koncert Bože Vreće u Šibeniku

01.08.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija

New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao 'Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!', te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom 'Pandora'. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, 'Božo Vrećo- live in Paris' - radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali 'onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem'.

Na repertoaru predstojećeg, iščekivanog koncerta, uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talent i umijeće u autorstvu novih sevdalinki, gdje je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za koncert Bože Vreće (11.8., 21:00, Šibenik – Tvrđava Sv. Mihovil), a dobitnik je Renata Basić.