PRIPREME U TIJEKU

Vlaji na Himalaji: Velika avantura Vedrana Mlikote i Stipe Božića

Stipe Božić i Vedran Mlikota

Stipe Božić i Vedran Mlikota

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Pripreme Vedrana Mlikote i Stipe Božića za osvajanje Himalaje u rujnu u punom su jeku. Osim psihofizičkih treninga, glumac i proslavljeni alpinist odlučili su svojoj ekspediciji dati plemenitu notu. Organizirali su humanitarni kolaž program 'Prijatelj s vrha svijeta' u Splitu, gdje su skupili novac za obitelj poginulog alpiniste koji je tragično izgubio život 1979. godine, tijekom himalajskog spusta s najvišeg vrha svijeta, osvojenog sa Stipom Božićem

'Stipe Božić, ja u suradnji s Lions klubom Salona iz Solina odlučili smo našoj priči dati humanitarni obol i učiniti dobro djelo. Organizirali smo program gdje smo pozvali naše prijatelje i u časničkom domu Lora skupili smo novac za obitelj pokojnog šerpe Ang Phua koji je stradao donoseći čaj za Stipu Božića neposredno nakon njihova zajedničkog osvajanja Mount Everesta. Njegova obitelj ostala je živjeti ondje u mjestu Kumjung u podnožju podno Mount Everesta, a kako im je kuća stradala u potresu, odnijet ćemo im novac kad budemo išli na našu ekspediciju', ispričao je Vedran Mlikota.

Na koncert 'Prijatelj s vrha svijeta' koji je umjesto sat i pol trajao čak tri sata, svi su se rado odazvali. U Lori su zapjevali Oliver Dragojević, Miroslav Škoro, Jole, Davor Dretar Drele, Zorica Konđa, Marijan Ban, Ivo Rajić, Filip Radoš, Ivo Jagnjć iz grupe Dalmatino, Joško Banov i Borna Šercar, a program je vodio Čubi.

  • +5
  • +2

Humanitarna priredba 'Prijatelj s vrha svijeta'

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Stipe i Vedran koji su zajednički već i okusili čari Himalaje, pripremali su se na biokovskim strminama tijekom ove zime i proljeća za himalajske uspone. Ekspedicija od 16 članova 'Vlaji na Himalaji' kreće 12. rujna, prema 6476 metara visokom himalajskom vrhu Mera Peak. I dok je Stipe Božić na Himalaji boravio više od 30 puta, Mlikoti će to biti drugi put.

'Sad se spremamo individualno, a krajem lipnja odlazimo do planinskog masiva Monte Rosa. Ljeto ćemo provesti pripremajući se na Biokovu', otkrio je Vedran Mlikota.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!