Zanimljivo izdanje

Vlado Simcich Vava predstavlja instrumentalne zabilješke karantene

08.06.2020 u 21:49

Bionic
Reading

Naš priznati autor, gitarist i producent, 'dobri duh riječke rock-scene' predstavlja svoje peto instrumentalno izdanje, ESCAPISM. Vava iza sebe ima izuzetno bogat i raznovrstan glazbeni opus, što nije nimalo nepobično za glazbenika toliko širokih nazora i znanja

ESCAPISM je nastao tijekom proteklih mjeseci i zbir je 'instrumentalnih zabilješki', kao je ovih šest skladbi opisao njihov autor, a slušateljima donosi dvadeset i dvije minute 'bijega' u neke druge dimenzije. Escapism Part 1, Waltz With Me Olivia, Loneliness, Ivy, Escapism Part 2, And Before I Go skladbe su koje savršeno pokazuju da se i bez ijedne riječi puno toga može ispričati.

'Kako ne bih zaboravio vrijeme distopije koje smo živjeli tijekom ožujka, travnja i djelomično svibnja, odlučio sam raditi instrumentalne zabilješke. Bez ambicije da one postanu pjesme u pravom smislu riječi, tek sredstvo protiv zaborava. Ali kako su dani odmicali tako su i te skice postajale i nešto više, gotovo samostalni organi kojima je trebalo udahnuti još malo života pa da postanu žive. U nekima sam zakoračio i u sasvim nove predjele, bio mi je itekako potreban bijeg od neobične stvarnosti u kojoj smo se svi zatekli', kaže Vava.

Dvadeset i dvije minute EP-ja ESCAPISM snimljene su na analognom 4-kanalnom trakašu Fostex. Miksano je u studiju GIS, Kastav, s Matejom Zecom koji uz Vavu potpisuje produkciju. Dizajn omota potpisuje stari Vavin suradnik Mladen Stipanović iz SMART69 studija.