ULAZI U POVIJEST

Veliki uspjeh 'Donde': Kanye West ima i deseti album na prvom mjestu Billboardove liste najboljih albuma

07.09.2021 u 09:41

Bionic
Reading

Posljednji album Kanyeja Westa 'Donda' debitirao je na vrhu Billboardove liste 200 najboljih albuma, čime je West postao sedmi izvođač koji ima 10 albuma broj 1

No, to nije sve, jer je s 309 tisuća jedinica ekvivalentnih albumu zarađenih u SAD-u 'Donda' ostvarila do sada najveći debi albuma ove godine, nadmašivši 'Sour' Olivije Rodrigo.

Westov album s nestrpljenjem se iščekivao nakon što je preslušavanje upriličio u različitim gradovima, na kojima ga je podržala i bivša supruga Kim Kardashian s njihovom djecom.

  • +5
Kim Kardashian s djecom na drugom preslušavanju 'Donde' Izvor: Profimedia / Autor: Sam Johnston/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Objavljen 29. kolovoza, album je zabilježio više od 775 milijuna globalnih streamova, s više od 442 milijuna na Spotifyju i 242 milijuna na Apple Musicu diljem svijeta.

U 65-godišnjoj povijesti Billboardove ljestvice 200, najviše albuma na prvom mjestu imali su Beatlesi, njih 19. Slijede Jay-Z s 14 albuma, Bruce Springsteen i Barbara Streisand s 11 te Eminem, Elvis Presley i Kanye West s 10 albuma.