KONCERT I ROĐENDAN

Vanna otkrila zašto je 21. ožujka poseban dan za nju

10.02.2017 u 16:32

Bionic
Reading

Na svjetski dan sindroma Down, 21. ožujka, Vanna će u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski održati koncert. Sav prihod humanitarne akcije 'Uljepšajmo njihov svijet' biti će namijenjen Udruzi za sindrom Down-Zagreb, a prikupljenim novcem angažirati će se i educirati dodatni terapeuti za rad s najmlađom i najosjetljivijom djecom sa sindrom Down

U Zagrebu je trenutno više od 400 djece sa sindromom Down, a na raspolaganju im je premalo asistenata i terapeuta. Zbog toga su posebno izloženi oni najmlađi koji nisu u mogućnosti i dovoljno čestim intervalima raditi sa rehabilitatorima i logopedima, kako bi se na najbolji način razvile njihove psihofizičke sposobnosti. Upravo je zato organizirana akcija 'Uljepšajmo njihov svijet', koja prikuplja sredstva za razvoj programa rane intervencije koja će značajno unaprijediti razinu skrbi, a koja će, na kraju, biti na raspolaganju najmlađim Downićima i njihovim obiteljima.

Vanna s djecom iz Udruge za sindrom Down-Zagreb

'Zahvaljujući ovoj akciji omogućit ćemo i pripremu za vrtiće i škole, jer je naš cilj uključiti djecu s Down sindromom u sve redovne škole u Hrvatskoj. Premda Udruga djeluje na području Zagreba i Zagrebačke županije, vjerujem da ćemo ovim projektom biti dobar primjer drugima', izjavila je predsjednica Udruge za sindrom Down-Zagreb, Natalija Belošević.

Cijeli projekt je podržala i Vanna, koja je odlučila i održati koncert 21. ožujka u dvorani Vatroslav Lisinski. 'Prvi je dan proljeća, Svjetski dan sindroma Down i ujedno rođendan moje kćeri, stoga će to zaista biti poseban dan za mene i nisam dvojila ni trenutka zbog straha da netko drugi ne zauzem moje mjesto. Velika dvorana Lisinski, orkestar i jedna prekrasna priča. Deset od deset ako mene pitate', rekla je pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna.