KOMEMORACIJA U LAUBI

Švec i Peh bez anegdote kroz suze se oprostili od 'kuma' Balena

04.04.2019 u 21:41

Bionic
Reading

Komemoracija za poznatog radijskog voditelja, DJ-a i suosnivača radija Yammat FM i Aquarius recordsa, Alena Balena, koji je sahranjen na zagrebačkom Mirogoju u srijedu, održana je u četvrtak, s početkom u 19 sati, u Laubi

Od kolege i prijatelja govorom su se oprostili Emil Tedeschi, Boris Jokić, novinarke Lorena Ouahchia i Lucija Čeč s te voditeljski par Siniša Švec i Milan Peh. Oni su se kao i Balenov kolega iz Aquarius Recordsa Boris Horvat, teško govoreći kroz suze posebno su dirnuli oko 400 okupljenih u Laubi.

Svi govornici bili su složni u jednom i Balena opisali kao dobričinu i kreativca nevjerojatne energije. Na Pehoovo pitanje je li pripremio koju anegdotu, iz niza koje su imali s njim, Švec je kroz suze izustio -nisam.

Glazbom su se od Balena oprostili Mayalesi, Jinxi i Dubravko Ivaniš solo nastupom, dok se za ovu tužnu prigodu ponovno okupio i bend Yammat.

  • +12
Komemoracija za Alena Balena u Laubi Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Alen Balen je iznenada preminuo u 47. godini života, na Danima komunikacija u Rovinju.

Svoju radijsku karijeru započeo je kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101, a paralelno počinje i 'vrtiti' ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Kao producent/nakladnik strastveno realizira projekte diskografske etikete Aquarius records kojoj je bio suosnivač i postavlja temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbirisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. Na samom početku punoljetnosti okušao se u glasovnim sinkronizacijama radijskih i tv reklama, a krajem devedesetih ulazi u svijet audiovizualne postprodukcije te je svjedočio trenutku kad su crtani junaci najvećih filmskih kompanija (Disney/Pixar/Universal) progovorili na hrvatskom.

Suosnivač je radija Yammat FM, bio je menadžer grupe Jinx, a za njegovu diskografsku etiketu Yammat records objavljivali su grupe Yammat i Nipplepeople, Miki Solus, Ivana Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegasi drugi.