NADMOĆNO PROTIV FRANCUSKE

Uz bodrenje predsjednice i Janice vaterpolisti stigli do pobjede

14.03.2017 u 21:50

  • +10

Predsjednica RH bodrila naše vaterpoliste tijekom utakmice protiv Francuske

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Povijesni nastup jedne nacionalne reprezentacije u gradu heroju privukle su na novoizgrađeni bazen u Borovu naselju brojne osobe iz sportskog i političkog života Hrvatske, među kojima su zapaženije bile predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i Janica Kostelić

Hrvatski su vaterpolo reprezentativci u 5. kolu skupine B Svjetske vaterpolske lige nadmoćno u Vukovaru pobijedili Francuze sa 16-6 i tako zadržali vodeće mjesto u skupini samo kolo do završnog turnira Svjetske lige.

Na popunjenim tribinama vukovarskog bazena, koji prima 700 gledatelja, viđeni su brojni ugledni gosti. Osim predsjednice Republike i državne tajnice Središnjeg državnog ureda za sport Janice Kostelić, naše su vaterpoliste bodrili i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, saborska zastupnica Marijana Balić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u društvu Zvonka Milasa, predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Od uglednika iz svijeta sporta nastup vaterpolo reprezentacije u Vukovaru nisu propustili bivši vaterpolist Perica Bukić, zatim dvostruki svjetski i europski veslački prvak Damir Martin i povratnik u hrvatski vaterpolo, naš najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena Ratko Rudić.