KLJUČNI DETALJ

Ups, je li to stranica kraljevske obitelji slučajno otkrila ime sina princa Williama i Kate Middleton?

26.04.2018 u 22:02

Bionic
Reading

Treća kraljevska beba rodila se prije četiri dana, a javnost s nestrpljenjem čeka doznati njeno ime. Web progamer kraljevske obitelji možda je slučajno otkrio ime trećeg djeteta princa Williama i Kate Middleton koje se čeka s nestrpljenjem na službenoj stranici

Na stranici postoje podrubrike za nekoliko članova obitelji kojima se može pristupiti upisivanjem svakog imena odvojenog crticama nakon URL-a glavne stranice royal.uk. Na ovaj način mogu se pronaći stranice za kraljicu Elizabetu, princa Williama, Harrya, Charlesa i mnogih drugih članova, međutim, ako pokušate pronaći stranicu princa Georgea ili princeze Charlotte, naići ćete na 'zabranu pristupa'.

Novinari britanskog Daily Maila možda su ušli u trag potencijalnog imena nove kraljevske bebe. Ako upišete royal.uk/prince-albert, dobit ćete ovu stranicu — istu ako pokušate pronaći Georgevu ili Charlottinu. Međutim, ako u tražilicu upišete royal.uk/prince-arthur - još jedno od najčešće nagađanih imena nove prinove u kraljevskoj obitelji, na zaslonu će vam se pojaviti obavijest 'Page Not Found'.

Ime Albert već duže vrijeme dobro kotira na britanskim kladionicama i popularno je ime u britanskoj kraljevskoj obitelji. Od braka kraljice Viktorije i princa Alberta 1840. godine, ime Albert pojavilo se u gotovo svakoj generaciji obitelji na neki način. Albert je klasično englesko ime koje znači plemenit. Njime bi se odala počast kraljičinu pokojnom ocu Albertu 'Bertieju' Fredericku Arthuru Georgeu.

Ime Albert kralj George VI koristio je prije preuzimanja britanskog trona, a također je srednje ime princa Andrewa i Harryja. Međutim, ništa nije sigurno sve dok William i Kate javnosti sami ne obznane ime svog novorođenog djeteta. No događanja na službenoj stranici kraljevske obitelji postala su potencijalni znak.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Stručnjaci kažu kako tradicija igra veliku ulogu u životu kraljevske obitelji, čak i u 21. stoljeću, prenosi BBC. Usprkos tome, ne postoji strogo određen protokol kojeg bi se supružnici morali držati pri odlučivanju o imenu djeteta.