NEVJEROJATAN ŽIVOT PSA ENZA

Upoznajte psa koji će svijetu pokazati što to znači biti čovjek

06.08.2019 u 11:42

Bionic
Reading

Ako ste se ikad zapitali o čemu razmišlja vaš pas, film Nevjerojatan život psa Enza dat će vam odgovor na to pitanje

Studio koji je predstavio film Marley i ja, donosi prekrasan, uzbudljiv i humorističan film nastao na temelju bestselera Gartha Steina prevedenog na 38 jezika - The Art of Racing in the Rain, a ispričan je iz perspektive psa Enza. U glavnim ulogama su Milo Ventimiglia i Amanda Seyfried, dok psu Enzu glas daje legendarni Kevin Costner.

Denny Swift (Milo Ventimiglia), Enzov skrbnik, silno želi biti vozač Formule 1, a Enzo je kroz njihovu povezanost dobio uvid u ljudsko razmišljanje i tehnike potrebne na trkalištu, koje su jednako korisne u životu. U filmu pratimo Dennyja i njegove najveće životne ljubavi: suprugu Eve (Amanda Seyfried), kćerkicu Zoë te najboljeg četveronožnog prijatelja Enza.

Enzo je gledao dokumentarac o Mongoliji gdje postoji vjerovanje da kad pas završi svoj životni put, njegova sljedeća inkarnacija je čovjek. Enzo se želi reinkarnirati kao čovjek, imati ruke i moć govora.

Baš kao i u romanu, i u filmu je narator mudri i filozofski nastrojeni pas Enzo. Redatelj je Simon Curtis (Goodbye Christopher Robin, My Week with Marilyn), koji o naratoru kaže:

Enzo je briljantan narator i vrlo je pronicljiv. Ponekad je u pravu, ponekad nije, ali to je sve dio užitka. On uvijek ima najbolje namjere i velika mu je želja vratiti se na ovaj svijet kao čovjek.“

NEVJEROJATAN ŽIVOT PSA ENZA, u distribuciji Blitza u kina dolazi 15. kolovoza.