2,4 milijuna funti

Uplatili u u kraljevski fond: Harry i Meghan vratili javni novac kojim su renovirali rezidenciju

07.09.2020 u 21:47

Bionic
Reading

Odlukom o napuštanju kraljevstva, Princ Harry i njegova supruga, američka glumica Meghan Markle nedavno su objavili kako postaju financijski neovisni te da više neće uzimati novac državnih obveznika, ali ni prinčeve obitelji. Vratili su 2,4 milijuna funti javnih sredstava koje su koristili za obnovu svoje palače u Windsoru, nakon što su potpisali ugovor s Netflixom

Palača Frogmore Cottage u Windsoru prošle je godine postala službena rezidencija Harryja i Meghan, budući su u siječnju objavili da prestaju djelovati kao visoki članovi britanske kraljevske obitelji.

View this post on Instagram

Have a lovely weekend everyone 💕 @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Harry i Meghan tada su najavili da će vratiti novac iskorišten za obnovu palače. 'Vojvoda od Sussexa (Harry) izvršio je uplatu u kraljevski fond', kazao je glasnogovornik para.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry Izvor: EPA / Autor: Yui Mok / POOL

'Uplata princa Harryja u potpunosti je pokrila troškove nužne za renovaciju Frogmore Cottagea koji je vlasništvo Njenog Kraljevskog Visočanstva te će ostati britanska rezidencija vojvode i njegove obitelji', dodaje se.

View this post on Instagram

😍😍 more than 2 years ago ❤️ @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Podsjetimo, Harry i Meghan vjenčali su se u svibnju 2018. na raskošnoj svečanosti u dvorcu Windsor zapadno od Londona i Meghan je prošle godine rodila njihovo prvo djete, Archiea Harrisona Mountbatten-Windsora koji nije dobio kraljevsku titulu.

Odbjegli članovi britanskog kraljevstva svoje mjesto pod suncem našli su u Kaliforniji, u kojoj je mnogo mogućnosti u filmskom i televizijskom biznisu. Nedavno su potpisali ugovor vrijedan 150 milijuna dolara s Netflixom, u kojem stoji da će raditi dokumentarce, dokumentarne serije, igrane filmove i programe za djecu.

  • +14
Novi dom Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia