OBITELJ JE NA PRVOM MJESTU

Unatoč napetim odnosima, princ William je stao u obranu svog mlađeg brata i pomogao mu da se osamostali

29.03.2019 u 10:04

Bionic
Reading

Kako otkrivaju dobri poznavatelji situacije u britanskoj kraljevskoj obitelji, upravo je princ William pomogao svom mlađem bratu, princu Harryju i njegovoj supruzi, Meghan Markle, i osigurao im puno veći budžet kako bi mogli preseliti u svoj vlastiti dom, Frogmore Cottage

Čini se kao da je bilo jučer, no prošlo je gotovo godinu dana otkako je održano kraljevsko vjenčanje godine, ono između princa Harryja i Meghan Markle, a potom i vijesti da se novopečeni supružnici, s proširenjem obitelji, sele u svoj novi dom.

  • +7
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako je otkrila britanska kraljevska dopisnica Emily Andrews, sama kraljica Elizabeta II i princ Charles isprva nisu bili pretjerano oduševljeni idejom da Harry i Meghan presele, posebice jer je to značilo da moraju odrediti popriličan budžet za takvo što, a sam Harry čak i nije nasljednik za tron, budući da je rođenjem Williamove djece, njegovo mjesto se pomaklo.

U tom je trenutku, kažu, u priču ušao princ William i izborio se za to da njegov mlađi brat dobije veći budžet za selidbu u vlastiti dom. 'Charles i kraljica nisu željeli da Sussexi imaju svoje osobno kućanstvo, ponajviše jer je to značilo da za to moraju imati novac, koji, na kraju, mora od negdje doći. Upravo je princ William pomogao bratu da se izbori za veći budžet jer je i sam svjestan koliko je to Harryju značilo, a i koliko je to važno za Harryja i Meghan, njihov imidž u javnosti i samu budućnost kraljevske obitelji', rekla je Emily Andrews.

  • +9
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, princ William je i sam svjestan da su on i njegov supruga, Kate Middleton, miljenici Britanaca, no da su njegov mlađi brat i Meghan Markle globalni ambasadori kraljevske obitelji. Inače, kada je riječ o imidžu u javnosti, Harry i Meghan su zaposlili Sarah Latham, koja je u palaču stigla s pozicije direktorice odnosa s javnošću u najvećoj britanskog PR kompaniji Freuds.

Sarah Latham je Amerikanka i dobro je upoznata s obje kulture, a prije negoli je došla u palaču, radila je čak i u predsjedničkoj kampanji Hillary Clinton 2016. godine i bila glavna i odgovorna za odnose s javnošću. Krajem 90-ih radila je i u Bijeloj kući, u vrijeme kada je Bill Clinton bio predsjednik, a bila je i posebna savjetnica Dame Tesse Jowell.