TUGA NA SETU

Umrla zvijezda serije 'Sulejman Veličanstveni'

Bionic
Reading

U 77. godini života umro je karizmatični turski glumac Tuncel Kurtis, poznat po nezaboravnim ulogama Ramiza Karaeskija iz serije 'Ezel' i Ebusuud-efendije iz popularne serije 'Sulejman Veličanstveni'

Poznati turski filmski i kazališni glumac Tuncel Kurtis umro je danas u 77. godini života, javlja Anadolu Agency.

U bogatoj glumačkoj karijeri Kurtis je igrao u brojnim filmovima i serijama, a svaki lik koji je tumačio ostao je obilježen njegovom karizmom i razvijenom narativnim sposobnošću.

Međunarodnu slavu stekao je ulogama u serijama 'Haci' i 'Asi', a nezaboravne su i likovi Ramiza Karaeskija iz serije 'Ezel' i Ebusuud-efendije iz popularne serije ''Sulejman Veličanstveni'.

Rođen je u Kocaeliju 1936. godine. Kurtis je studirao pravo, filologiju, filozofiju, psihologiju i povijest umjetnosti, ali nijedan od njih nije i završio. Zanimljivo je da je radni vijek počeo kao šef rasvjete u jednom kazalištu, a u glumačke vode ušao je 1959. u kazalištu Dormen.
Kurtis je dobitnik brojnih glumačkih nagrada i priznanja, a na 48. Filmskom festivalu Zlatna naranča u Turskoj u studenome 2011. dobio je i priznanje za životno djelo.