NOVI SINGL VATRE

'Ukleti Holandez' pjesma je koja vraća na staze djetinjstva i mladosti

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 14.10.2018 23:03
  • Objavljeno 14.10.2018 u 23:03
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Prošlo je osam mjeseci otkada je Vatrin veliki hit 'Nama se nikud ne žuri' feat. Massimo zaplovio eterima, no kako sada stvari stoje – Vatrinu ćemo uspješnicu na valovima radijskih postaja još dugo slušati jer svoju poziciju na nacionalnoj glazbenoj top listi HR top40 među prvih deset čvrsto drže već 35 tjedana! Grupa Vatra u međuvremenu je napravila još jedno glazbeno i vizualno remek djelo, opet u suradnji s redateljem Filpom Filkovićem

'Ukleti Holandez' pjesma je koja vraća na staze djetinjstva i u one male naizgled beznačajne trenutke, a zapravo svima bitne.

'Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda Ukleti Holandez; fizičkog povratka u sigurnu luku djetinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pjesme ponekad djeluju poput čarolije na naša osjetila', izjavio je frontmen grupe Vatra, Ivan Dečak.

U prilog Dečakovim stihovima idu spot i vizualni prikaz povratka u neke ranije dane. Jedna od lokacija na kojoj je spot sniman najstarija je kuća u Gospiću u kojoj je Dečak provodio ljetne praznike za vrijeme djetinjstva.

Vatra - Ukleti Holandez | Official video HD

Izvor: Društvene mreže / Autor: Dallas records

'U toj kući sam prvi puta čuo ploče Doorsa, Stonesa, Floyda, pročitao knjigu Bludni Sin Charlesa Bukowskog, a sve me je to zapravo privuklo glazbi. Ovaj je spot samo malo vraćanja dugova toj kući, ali prije svega mojoj tetki, tetku i ujacima koji su mi otvorili vrata svoga doma i učinili moj boravak u njemu čarobnim, a tu čaroliju i danas nosim u sebi.'

Osim u Gospiću, spot je sniman na planini Žir u Lici i u stakleniku tijekom ljeta, a kako kaže Dečak 'penjanje na vrh planine na visokoj temperaturi nije nimalo jednostavno, a i sviranje u stakleniku bilo je na visokoj temperaturi i uz podršku bezbrojne vojske komaraca!'.

  • +5
  • +2

Koncert Vatra

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tomislav Sporiš