latino zvijezda

U Zagreb stiže Luis Fonsi, svi će plesati na 'Despacito'

19.09.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Trenutno najveća svjetska atrakcija, 39-godišnji Luis Fonsi, za kojeg nismo ni čuli do ovoljetnog hita 'Despacito', u studenom će imati priliku hrvatskoj publici predstaviti i svoje ostale pjesme. Glazbenik iz Portorika sa svojim 'Sporim seksom' krenuo je na turneju 'Love+Dance', u sklopu koje će doći u Arenu Zagreb

U zagrebačkoj Areni orit će se megahit ovog ljeta, 'Despacito', piše na njihovim službenim stranicama. Ta mu je pjesma, s kojom je ovog ljeta srušio sve rekorde (na Youtubeu je pregledana više od četiri milijarde puta), donijela svjetsku slavu, na čijim krilima dolazi u Hrvatsku 26. studenog.

Luis Alfonso Rodríguez López-Cepero rođen je u glavnom gradu Portorika, San Juanu, kao najstarije dijete oca Alfonsa i majke Delije. Ima dva brata - Jeana, koji je također pjevač, i Ramona - te sestru Tatianu. Već kao dijete počeo je pjevati i imitirati popularne pjevače.

Iza njega je 20 godina glazbene karijere. Prvi album, 'Comenzare', snimio je 1998. godine, a nakon toga još njih sedam. Sve je počelo 1995. godine, kada je, nakon mjesec dana provedenih u Americi, usavršio svoj engleski i odlučio upisati Florida State University. Za školovanje je zbog iznimnog talenta dobio punu stipendiju, a većinu vremena je posvetio solo pjevanju. Nastupao je s grupom Big Guys. Jedan od članova te grupe, Joey Fatone, kasnije je postao član N Synca.

Fonsi je 2009. nastupio i na koncertu u sklopu dodjele Nobelove za nagrade za mir u Oslu u čast primatelja Baracka Obame. Iste godine osvojio je i Latin Grammyja za kompoziciju godine 'Aquí Estoy Yo'. No njegova slava sve do ove godine nije prešla granice Južne Amerike.

  • +3
Luis Fonsi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim glazbom, bavi se glumom te je imao uloge u nekoliko televizijskih serija i sapunica. Od 2014. u braku je s Águedom López. Manekenka mu je 2011. rodila kćer Mikaelu. Od 2003. do 2010. bio je u braku s glumicom Adamari López.

  • +3
Luis Fonsi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia