NA PROMOCIJI KNJIGE

U 'vatrenom' društvu: Nina Badrić provela je večer s legendama iz 98-e

06.10.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Sinoć je u Zagrebu održana promocija knjige 'Sudnji dan', autora Petera Čeferina i Vasje Jager, zbog čega se za događaj organiziran u hotelu Esplanade tražila pozivnica više

Otac predsjednika UEFA-e, Aleksandera Čeferina, Peter Čeferin s Vasjom Jager napisao je knjigu 'Sudnji dan', a ista je sinoć predstavljena zagrebačkoj publici, u kojoj nije nedostajalo poznatih lica.

Promociju knjige, koju je vodio voditelj Frano Ridjan, 'odradila' je i poznata odvjetnica Jadranka Sloković, kao i glumac Goran Bogdan, a sve je iz publike pratio upravo Aleksander Čeferin, ponosan na uspjeh svog oca, koji je stigao sa suprugom Barbarom.

O čemu je pisao iz prve su ruke provjerili i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, ali i bivši nogometaši, legendarni Vatreni, Aljoša Asanović, Mario Stanić, ali i glavni operativac UEFA-e za nogometna pitanja, naš Zvonimir Boban.

Ipak, svu pažnju je privukla dama u ružičastoj haljini, pjevačica Nina Badrić, koja je taj trenutak ovjekovječila i za društvene mreže.

  • +5
Promocija knjige Petera Čeferina i Vasje Jagera Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na prvoj fotografiji pozira s dobro raspoloženim i nasmijanim Zvonimirom Bobanom, a potom se nižu fotografije i s Aljošom Asanovićem te bivšim vaterpolistom Dubravkom Šimencom. Uz objavu napisala je kratko: 'Neki ljudi za života postanu legende!'

Knjiga 'Sudnji dani autora Petera Čeferina i Vasje Jagera inspirirana je istinitim slučajem koji je Peter Čeferin, poznati slovenski odvjetnik za kazneno pravo i ljudska prava, napisao u borbi za pravdu za svog klijenta, a vezano za kazneni postupak koji vodi preko 20 godina. Kako bi svoj pravni jezik preveo na književni pomogao mu je koautor Vasja Jager, iskusni istraživački novinar i kolumnist.

Jadranka Sloković, najuspješnija i najpoznatija hrvatska odvjetnica, na promociji je o knjizi razgovarala s autorom. 'Knjiga je vrlo zoran prikaz onoga što je pravo i primjena prava kod nas, svakome će biti zanimljivo, a s druge strane ono što je oko toga je odličan triler', rekla je Sloković.

Promociji knjige prisustvovali su Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova i Oleg Butković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Matjaž Han, ministar gospodarstva turizma i sporta Republike Slovenije, Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, i proslavljeni sportaši među kojima su i Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Mario Stanić, Dubravko Šimenc, Damjan Rudež i Tomislav Paškvalin. Zanimljiva odvjetnička tema romana privukla je Miroslava Šeparovića, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske i Roberta Travaša, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore te odvjetnike Čedu Prodanovića