Robert McCall u finalnom obračunu s talijanskom mafijom

U kina stiže Pravednik 3, završni dio popularne akcijske trilogije s Denzelom Washingtonom

29.08.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Robert McCall u finalnom obračunu s talijanskom mafijom

Serijal o Pravedniku, poznat je kao jedini film u kojem je Denzel odlučio reprizirati svoju ulogu. Prvi nastavak izašao je još 2014. te iznenadio i oduševio publiku, a drugi dio, koji je izašao 2018. samo je potvrdio da akcijski trileri s enigmatičnim osvetnicima koji kažnjavaju zlikovce ulazi u svoju novu zlatnu eru. Uz filmove o Jasonu Borneu, Johnu Wicku te ostalim osvetnicima, Denzel Washington kao Robert McCall pronašao je svoje mjesto i svoju publiku koja ga pamti po fenomenalnoj glumačkoj karijeri i kultnim akcijsko-trilerskim ulogama!

Trailer filma pokazuje kako je Robert McCall nakon dugo vremena pronašao novi dom u talijanskom obalnom gradiću sve dok se ne susretne s problemima koje tamo stvara mafija. Nakon što se umirovio s pozicije vladinog hitmana, Robert McCall (Denzel Washington) pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se u finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, no, kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša McCall zna što mora učiniti pod svaku cijenu - spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje...

Redateljsku palicu i trećeg nastavka drži Antoine Fuqua (Training Day, Kralj Arthur, Pad Olimpa, Sedmorica veličanstvenih, Pravednik 1 i 2), koji je s Denzelom surađivao na čak 5 filmova. Zajednom s Denzelom i redateljem, scenarist Richard Wenk i treći put potpisuje scenarij (Pravednik 1 i 2, Plaćenici 2, Sedmorica veličanstvenih i nadolazeći Kraven the Hunter). Uz Denzela Washingtona, u filmu glumi i Dakota Fanning (Sumrak saga, Bilo jednom u Hollywoodu, Oceanovih 8) koja je jednu od svojih prvih dječjih uloga dijelila upravo s Denzelom u hitu Tjelesna straža iz 2004. godine.

Za razliku od prva dva nastavka Pravednika, ovaj put film se seli u Europu, na pitoresknu obalu slatkog i mirnog talijanskog gradića gdje će se McCall nakon dugo vremena osjetiti dovoljno mirnim da počne razmišljati o mirovini, no planove će mu pomrsiti surova talijanska mafija kojoj jednostavno ne može dopustiti da teroriziraju njegove nove susjede i prijatelje koji su mu prirasli srcu. Pravednik 3: Konačno poglavlje u kinima i IMAX-u starta od 31. kolovoza!

PRAVEDNIK 3: KONAČNO POGLAVLJE - od kolovoza u kinima Izvor: Društvene mreže