VESELI MIMOHOD

U Dječjoj karnevalskoj povorci središtem Rijeke korača 5200 maškarica

08.02.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Dječja karnevalska povorka s oko 5200 maškarica - mališana iz dječjih vrtića i osnovnih škola, koji su se maskirali u 70 karnevalskih grupa, krenula je u subotu u mimohod središtem Rijeke

U povorci su djeca i njihove odgojiteljice i učiteljice iz Rijeke i okolice te iz Čazme, Gline, Gospića, Ogulina, Pule, Senja , Zagreba i slovenskog Preserja.

Predstavnike svih grupa koje sudjeluju na karnevalu primili su uoči maškaranog mimohoda gradonačelnik Vojko Obersnel, meštar Toni i kraljica karnevala Dora Pilepić.

Uz njih u povorci su: Morčići, Prve riječke mažoretkinje, Gradska glazba Trsat, skupine s maskama ' Boje dječjih prava', 'Crvenkapica i vuk', 'Dalmatineri od Matuj', 'Ribice srebrice', 'Cvrčkasti Cvrčci', 'Bilo jednom u Hollywoodu', 'Nek' priča krene', 'Riječki Božić', 'Šumska bajka', 'Princeza Anabubija i moćni zmaj', 'Vikinzi', 'Stroj za održivi razvoj', 'Mićera frankopanska gospoda', 'Složni praščići', 'Eko patrola s planeta mašte' i brojne druge.

Program Dječje karnevalske povorke prate voditelji na pet pozornica duž trase, od Trga Republike Hrvatske, preko Korza, Scarpine ulice, Jelačićeva trga Maja Stepančić do zgrade Export Delte.

Kao jedan od popratnih programa Dječje karnevalske povorke na Jelačićevom trgu postavljena je 'Balthazargradska instalacija' inspirirana profesorom Balthazarom, uz koju se svi zainteresirani mogu fotografirati. Time se programski pravac Dječja kuća u sklopu Europske prijestolnice kulture uključuje u karneval.

Autorice instalacije su studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i volonterke projekta Europske prijestolnice kulture Ivana Babić i Nikolina Janjić.

  • +21
Rijeka: Dječja karnevalska povorka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL