od 22. do 27. lipnja

Turneja Zagrebačke filharmonije u Argentini

12.06.2017 u 12:17

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija kreće na petodnevnu turneju kao jednu u nizu mnogih ljetnih gostovanja koja očekuju naše filharmoničare na kraju aktivne sezone 2016./2017.

Turneja u Argentini započinje 22. lipnja i traje do 27. lipnja 2017.godine.

Zagrebačka filharmonija nastupala je u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu i Kini.  Međunarodne turneje, posebice u onim zemljama u kojima je Orkestar pozvan nastupiti po prvi put, od neprocjenjive su važnosti za jačanje ugleda, a ujedno su i snažno sredstvo promocije i međunarodne priznatosti orkestra.

Ovo je prvo gostovanje Zagrebačke filharmonije u Argentini kojim će se ujedno obilježiti 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Argentine.

Orkestar će održati tri koncerta u tri argentinska grada: Buenos Airesu, Tucumanu Rosariju. Turneja će započeti u glavnom gradu Argentine – Buenos Airesu, koncertom u Kulturnom centru Usina del Arte, a nastavit će se u kazalištu San Martin u Tucumanu, a finalni koncert bit će održan u kazalištu El Círculo u gradu Rosario.

Svaki od ovih gradova sa spektakularnim koncertnim i kazališnim dvoranama, bogatom kulturom i poviješću, izazov su i posebna čast orkestru.

Pod dirigentskom palicom već dobro znanoga Alexandera Rudina, s kojim je filharmonija ostvarila nekoliko uspješnih suradnji, orkestar će izvesti djela Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta, a kao i na svakom putovanju i ovaj će put inozemna publika imati priliku čuti skladbu hrvatskih skladatelja – ovoga puta izvodit će se djelo Idila, hrvatskog skladatelja Blagoje Berse. Izvedbu naših filharmoničara obogatit će i  solistički nastup Jasena Chelfija, našeg vođe dionice violončelista.

Ova turneja pravi je način širenja 'dobroga glasa' našeg orkestra i od velikog je prestiža i značaja za hrvatsku kulturu, za grad Zagreb i Hrvatsku.

Program turneje prema rasporedu:

  • 22.6.2017. – Buenos Aires, Usina del Arte
  • 24.6.2017. – Tucuman, Teatro San Martin
  • 27.6.2017. – Rosario, Teatro El Círculo