ŠESTERO NASLJEDNIKA

Troje posvojene i troje biološke djece Brada Pitta i Angeline Jolie odrasta u ambiciozne mlade ljude; evo što sve znamo o njima

06.08.2022 u 16:18

Bionic
Reading

Iako već godinama ne žive zajedno te su se kao par raspali, a svi dobro znaju da je njihova sudska borba za skrbništvo također duga i mukotrpna, Brad Pitt i Angelina Jolie danas ne kriju koliko su sretni postignućima svoje šestero zajedničke djece

Sliku idealne osmeročlane obitelji Brada Pitta i Angelina Jolie slali su u javnost sve do rujna 2016. kada je holivudska krasotica predala papire za razvod braka. Nakon toga dugih je šest godina trajala bitka za skrbništvo nad njihovo troje biološke i troje posvojene djece.

Jednom prilikom Jolie je rekla da su velika obitelj i multikulturalni odgoj utjecali na njezinu djecu na izuzetno pozitivan način.

'Oni su prilično sjajni ljudi i budući da ih ima toliko, mislim da su imali značajan utjecaj jedni na druge. Nije da sam ja glava bilo čega. Vrlo sam iskrena prema svojoj djeci. I vrlo sam humana sa svojom djecom', kazala je.

Pitt je također ranije govorio o želji da njegova djeca slijede svoje interese.

'Slušajte, želim da slijede svoje snove, slijede svoje strasti, što god ih najviše zanima', rekao je u sobi za novinare na dodjeli Oscara 2020. nakon što je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca. 'Radi se o tome da ih usmjeravate koliko možete, ali oni mogu isprobati sve i isprobati ono što im je strast.'

  • +21
Djeca Angeline Jolie i Brada Pitta Izvor: Profimedia / Autor: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Sada kada su se strasti malo smirile, a bivši supružnici počeli poštovati sudsku odluku te odgoj svoje djece držati podalje od sudnica i medija, javnost se napokon usredotočila na djecu slavnog para koji odrastaju u prave mlade ljude. Evo što sve znamo o Maddoxu, Paxu, Zahari, Shiloh, Knoxu i Vivienne.

Maddox Chivan Jolie Pitt (20)

Najstariji sin Angeline i Brada Pitta rođen je 5. kolovoza 2001. u gradu Battamban u Kambodži, a prvih sedam mjeseci proveo je u sirotištu. Tada ga je tijekom svog posjeta Kambodži, u koju se zaljubila dok je snimala film 'Lara Croft: Tom Reider', primijetila Angelina i jednostavno osjetila snažnu vezu odmah na prvu.

Odlučila ga je posvojiti, a iako je u to vrijeme još bila u braku s Billyjem Bobom Thorntonom, sama se opredijelila na taj potez. Svega nekoliko mjeseci nakon posvojenja okončala je i brak s Thorntonom. Četiri godine kasnije Angelina je započela vezu s Pittom, a on je ubrzo odlučio također postati skrbnik malog Maddoxa.

Kroz kratke izjave o svom posvojenom sinu glumica je uvijek davala do znanja da je Maddox poseban, nježan, inteligentan i snalažljiv. Kako je odrastao Maddox je pokazivao interes za humanitarni rad ali i filmsku produkciju. Prateći svoju majku na brojnim humanitarnim misijama u svijetu, nije ni čudno. Puno puta Jolie je svog jedinca vodila i u njegovu rodnu zemlju ne bi li se upoznao s korijenima te mjestom odakle potječe.

U rujnu 2019. Maddox je odlučio upisati Sveučilište Yonsei u Južnoj Koreji, gdje studira biokemiju i uči jezik. Nakon izbijanja pandemije koronavirusa 20-godišnjak se vratio kući i studirao online, a u međuvremenu je uspio ponovno otići na istok i fizički prisustvovati nastavi.

'Sretna sam što Maddox slijedi svoje snove. Izrastao je u tako divnog čovjeka. Ne kažem to samo zato što izvršava svoje obveze nego i zato što ima karakter. Vidljiv je taj tinejdžerski balans između odgovornosti i ludovanja', rekla je nedavno njegova ponosna mama.

Zahara Marley Jolie-Pitt (17)

Nekoliko godina nakon što je posvojila Maddoxa Angelina je posjetila Etiopiju, a tamo su se i ona i sin zaljubili u jedno sedmomjesečnu djevojčicu. Jolie je odmah pokrenula proces posvojenja. 'Maddox je primijetio da joj je potrebna ljubav i njega. Djeca jednostavno prepoznaju glad i potrebu i on se odmah povezao sa Zaharom', rekla je.

Nakon što su djevojčicu doveli u SAD, ona se zarazila salmonelom pa je neko vrijeme provela u bolnici na liječenju, a kada je sve dovedeno pod kontrolu obitelj je napokon bila na okupu. Proces posvojenja brzo nakon toga pokrenuo je i Pitt pa je malena Zahara sada imala roditelje i brata.

Od tada se Zahari pružila prilika s novom obitelji proputovati svijet, a posebno je vezana za majku s kojom redovito sudjeluje u organizacijama za pomoć mladim afričkim ženama. Zalažu se za bolje obrazovanje svih djevojaka na tim prostorima. Osim toga Zahara je snažno vezana za svoju afričku kulturu, a Angelina je u tome podupire.

'Moja kći je iz Etiopije, jedno od moje djece... I toliko sam naučila od nje. Ona je moja obitelj, ali ona je izvanredna afrička žena i njezina povezanost sa svojom zemljom, njezinim kontinentom, njezina je vlastita i to je nešto što ja mogu gledati sa strahopoštovanjem', rekla je Jolie.

Baš poput Maddoxa, sada je stiglo vrijeme i da Zahara krene na fakultet. Angelinina kći odabrala je sveučilište u Atlanti, a sve je javnosti otkrila nedavno upravo glumica. 'Zahara sa svojim Spelman sestrama! Čestitke svim novim studentima koji počinju ove godine', napisala je Angelina Jolie u opisu fotografije na Instagramu. 'Vrlo posebna stvar i čast je imati člana obitelji kao novu Spelman djevojku', dodala je glumica. Uspjeh najstarije kćeri kratko je komentirao i Brad kazavši kako je to jedna predivna stvar.

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt (16)

Kada su 2006. obznanili da će dobiti svoje prvo biološko dijete Angelina Jolie i Brad Pitt naprosto su oduševili cijeli svijet. Omiljeni par dugo je skrivao vijesti, a onda je u svibnju glumica odlučila roditi u bolnici u Swakopmundu u Namibiji.Tamo je cijela obitelj bila nekoliko mjeseci prije samog poroda.

Nakon povratka u Kaliforniju obitelj je proživljavala pravu bajku te su uživali u posebnoj atmosferi koju novorođenče dovede u dom. Tada je Angelina otkrila da ju njezina tek rođena kćerkica jako podsjeća na nju.

'Shi je tako puna svjetla i ljubavi, mala je slatkica i jako, jako duhovita. Mislim da u njoj prepoznajem nešto od sebe — ona će biti malo problematična', rekla je tada. I nije pogriješila. Malena Shiloh je odrastajući uz brata Maddoxa često osjećala potrebu da se i sama uklopi u njegove igre, ali i birala odjeću i frizure za dječake. Roditelji je u tome nisu željeli sputavati.

'Mislim da je fascinantna, kao i izbori koje donosi. I nisam roditelj koji bi prisiljavao nekoga da bude nešto što nije. Mislim da je to samo loše roditeljstvo. Djeci treba dopustiti da se izraze na koji god način žele, a da ih nitko ne osuđuje jer je to važan dio njihova odrastanja'.

Kroz odrastanje Shiloh je pokazivala velik interes za humanitarni rad, a skupa s majkom obišla je brojna skloništa i zemlje trećeg svijeta. Danas ova 16-godišnjakinja pokazuje velik interes za ples i glazbu. Nedavno je javnost doznala za njezine fascinantne plesne pokrete i velik talent koji je iznenadio i njezine roditelje. Shiloh već nekoliko godina pohađa Millennium Dance Complex, poznati plesni centar u LA-u, gdje je stekla dobre prijatelje, ali se i sama mnogo promijenila.

  • +9
Angelina Jolie i Shiloh Jolie-Pitt Izvor: Profimedia / Autor: Barbara Amendola/ipa-agency ne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pax Thien Jolie-Pitt (18)

Pax je rođen 29. studenog 2003. u Vijetnamu gdje je u sirotištu proveo prve tri godine života, a onda je u njegov grad stigla Angelina sa sinom Maddoxom. Upoznali su trogodišnjeg dječaka i istog trenutka odlučili da će ga posvojiti. Iako su vijetnamski zakoni bili izuzetno striktni oko posvojenja te nisu dozvoljavali samohranim roditeljima taj čin, Angelina je sve poduzela kako bi uspjela.

'Proveo je 3 i pol godine svog života na jednom mjestu, u jednoj sobi, u ovom jednom malom željeznom krevetu s 20 druge djece, i nemajući izbora za sebe, nemajući slobodu. I odjednom, evo ga u vrlo slobodnoj situaciji s novom braćom i sestrama te mamom i tatom. Uči engleski i tako je pun ljubavi i divlji je i slobodan jer je odjednom dobio slobodu pa je pomalo divlji i lud' podijelila je tada s javnosti Jolie.

Kroz godine je Pax stvorio posebnu bratsku vezu s Maddoxom, u kojem vidi veliki uzor. Osim toga pokazao je zanimanje za filmski svijet, te je skupa s majkom imao angažman u animiranom filmu. Svoj glas posudio je liku iz crtića 'Kung Fu Panda 3'. Uz to, na filmu 'First They Killed My Father' radio je kao asistent fotografije.

Knox Léon Jolie-Pitt (14)

Godine 2008. Pitt i Jolie otkrili su da očekuju još djece, a lijepa glumica sve je iznenadila kada se na dodjeli nagrada Independent Spirit pojavila i pokazala trudnički trbuščić. Brzo nakon toga doznalo se da par očekuje blizance. Knox je rođen nekoliko minuta ranije od svoje sestre Vivienne i to u francuskoj bolnici u Nici gdje je cijela obitelj tada boravila. Maleni Knox ime je dobio po Pittovom djedu Halu Knoxu Hillhouseu.

Po povratku kući u Los Angeles, par je svoje kućanstvo opisao kao kaos, ali su primijetili da su im starija djeca bila pri ruci da pomognu oko novih članova obitelji. Jolie je rekla da su Shiloh i Zahara uživale birajući odjeću za blizance i često im pomagale presvući ih i držati ih.

Dok je bila mala, Jolie je primijetila da je Knox vrlo sličan Bradu i emocionalno i fizički. Knox je uglavnom odrastao izvan svjetla reflektora, iako je poznato da je i on dao glas liku Ku Kua u animiranom filmu 'Kung Fu Panda 3'.

Vivienne Marcheline Jolie-Pitt (14)

Knoxova dvojajčana blizanka Vivienne Marcheline rođena je samo minutu nakon svog brata 12. srpnja 2008. Ime je dobila po Angelininoj baki. Kao novorođenčad, Vivienne i Knox javno su debitirali sa svojim roditeljima na naslovnici magazina People u kolovozu 2008.

Iako je Vivienne prvenstveno odrasla izvan očiju javnosti poput svog brata Knoxa, već je debitirala na ekranu.

Godine 2014. pojavila se u filmu 'Zlurada' tumačeći mlađu verziju lika Aurore Elle Fanning. Jolie je objasnila da je dvojac vježbao njezinu scenu kod kuće - i bila je prilično impresionirana. 'Kad smo vježbale zajedno, dobro smo se zabavljale. Zapravo sam bila šokirana što joj je išlo tako', rekla je Jolie Sada kada imaju 14 godina, Vivienne i Knox usredotočeni su na svoje školovanje, kao i na brigu oko svoja dva kućna ljubimca zečića koje su usvojili tijekom pandemije.