MNOGO JE RAZLOGA ZA TO

Točno u 2:22 s razlogom: Lijes kraljice iz Buckinghamske palače izašao je u simboličnu minutu u danu

14.09.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Izlazak kraljičina lijesa iz Buckinghamske palače dogodio se točno u 14 sati i 22 minute po lokalnom vremenu, zbog čega su već krenula nagađanja zašto je zadan taj tajming

Kad je lijes kraljice Elizabete II danas krenuo na svoju procesiju po Londonu od Westminster Halla, gdje će se gdje će biti položen sve do ponedjeljka, bilo je točno 2:22 po lokalnom vremenu. Zašto je tomu tako, palača još nije potvrdila, ali mediji već nagađaju neke od razloga.

Navodi se da je jedan od razloga simbolika s Biblijom, zatim posveta kraljičinu ocu Georgeu V. za kojeg su zvona na dan smrti zvonila baš do tog sata i minute, a kao treći razlog nagađa se točno i pomno planiranje kako bi lijes stigao do Westminster Halla u 15 sati, odnosno da procesija traje točno 38 minuta.

  • +12
Procesija iz Buckinghamske palače prema Wesminsterskoj palači Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, kada je kralj George preminuo 1952. godine, zvona su u Windsoru odjeknula točno 52 puta, odnosno crkvena zvonjava je trajala od 13:27 do 14:22.

Autor brojnih biografija o kraljevskoj obitelji Robert Lacey tvrdi kako je najizglednije da je sve samo stvar dobrog planiranja. 'Pretpostavljam da uzimaju u obzir broj ljudi koji će hodati iza', rekao je. Povorci će trebati točno 38 minuta da stigne do Westminster Halla, gdje će se održati služba koju će predvoditi nadbiskup Canterburyja u trajanju od 20 minuta prije nego što će kraljica za četiri dana dočekati svečani počinak.