oSOBA OD POVJERENJA

Tko je tajanstvena brineta koja u stopu prati princezu Charlene, ali i koristi svaku priliku da bude u blizini princa Alberta

08.02.2023 u 06:34

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana, osobito kad je princ Albert ponovno bio zaražen koronavirusom, princeza Charlene u javnosti se pojavljuje u društvu tajanstvene brinete te je ona postala njezina desna ruka

Ako ste se pitali tko je tajanstvena brineta koja na svim fotografijama princeze Charlene snimljenim u posljednje vrijeme stoji odmah pored nje, razjasnit ćemo situaciju. Riječ je o Melanie-Antoinette Costello de Massy, a koja je baš poput svoje majke postala osoba od povjerenja monegaške obitelji i prva je rođakinja princa Alberta II, no uz nju se vežu i mnogi skandali.

Kada je princeza Charlene od Monaca prošlog tjedna stigla na jedno društveno događanje, društvo joj nije pravio njezin suprug, princ Albert II, već javnosti nepoznata brineta.

Isfenirane kose i elegantno odjevena, dama se pridružila 45-godišnjoj Charlene na misi u spomen na svetu Devotu, zaštitnicu Korzike i Monaka, a društvo joj je pravila i večer prije na događanju na kojem su bili i blizanci Jacques i Gabriella, djeca Charlene i Alberta.

Prema pisanju španjolskog Vanity Faira, riječ je o Melanie-Antoinette Costello de Massy, kćeri barunice Elizabeth Ann de Massy, osobe od povjerenja princa Rainiera III i princeze Grace od Monaca.

Melanie-Antoinette bila je na raspolaganju princu Albertu prilikom njegovih pojavljivanja u javnosti tijekom razdoblja produljene odsutnosti princeze Charlene, kada je ona zbog bolesti ostala u svojoj domovini Južnoafričkoj Republici, a potom i tijekom njezinog liječenja u privatnoj poliklinici u Švicarskoj.

  • +11
Melanie-Antoinette Costello de Massy Izvor: Profimedia / Autor: NIVIERE/VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Inače, zanimljiva je priča o njezinoj majci, barunici Elizabeth Ann de Massy, rođenoj u izvanbračnoj zajednici princeze Antoinette od Monaka i Alexandra Athenasa Noghèsa, tj. nećakinji princa Rainiera III.

Njezino rođenje dočekano je s velikom pompom jer je bila prva unuka princeze Charlotte, vojvotkinje od Valentinoisa, te je, iako je bila izvanbračna kći vladajućeg princa Louisa II, bila vjerojatna nasljednica prijestolja. Ipak, kasnije se odrekla svojih prava u korist sina jedinca Rainiera, a Elizabeth je dodana liniji nasljeđivanja tek 1951., nakon što su se njezini roditelji službeno vjenčali.

Princeza Antoinette je s Alejandrom dobila još dvoje djece, baruna Christiana Louisa i barunicu Christine Alix, a 1954. odlučili su se rastati, nakon čega je započela vezu s predsjednikom monegaškog parlamenta Jeanom Charlesom Reyem.

Njih dvoje imali su plan s trona svrgnuti Rainiera, koji je u to doba još uvijek bio neženja i nije imao nasljednika, zbog čega su plasirali glasinu da njegova djevojka u to doba, francuska glumica Gisele Pascal, ne može ostati trudna. Radili su na tome da parlament predloži njezina sina Christiana Louisa kao idućeg u redu za tron, kao i da sama Antoinette bude vladarica dok on ne postane punoljetan.

To je ujedno bio razlog kraja Rainierove veze s Gisele Pascal, a ubrzo nakon toga upoznao je Grace Kelly te se oženio njome 1956. Unatoč svemu, Rainier je uvijek bio iznimno blizak i povezan s njezinom kćerkom Elizabeth, koja je bila i djeveruša na njegovu vjenčanju, ali i krsna kuma njegovoj kćeri, princezi Stephanie, te je stekla iznimno povjerenje i princa Alberta, a sada tim stopama kreće njezina kći Melanie-Antoinette.