LIJEPA KANAĐANKA

Tko je Sophie Trudeau, misteriozna supruga kanadskog premijera, najseksi političara na svijetu

24.10.2019 u 06:32

Bionic
Reading

U braku su već dugih 14 godina, imaju troje djece, razne interese i uvijek je uz njega kada treba. Međutim, za razliku od nekih drugih supruga političara, Sophie Gregoire Trudeau ne voli se previše javno eksponirati i biti u prvom planu. Evo tko je zapravo žena koja je osvojila najseksi političara svijeta

Uoči osvojenog drugog mandata na mjestu premijera Kanade, Justin Trudeau zaokružio je svoju pobjedu romantičnim poljupcem s dugogodišnjom suprugom Sophie Gregoire Trudeau te tako ponovno simpatičnu i samozatajnu Kanađanku uveo u svijet medija.

Dok su lik i djelo njezina supruga, kojeg je magazin Vouge uvrstio na listu najseksi muškaraca svijeta, itekako poznati, pozadina njegove odabranice ostaje u sjeni pa vam sada predstavljamo 44-godišnju bivšu stručnjakinju za odnose s javnošću.

Sophie je rođena u Montrealu, njezin otac bio je trgovački putnik, a majka medicinska sestra. Svoje djetinjstvo uvijek je opisivala kao vrlo sretno, naglašavajući kako su otac i stric imali velik utjecaj na njezino promišljanje o tome kako se muškarac treba odnositi prema obitelji i supruzi.

Kako je odrastala, počelo ju je interesirati menadžment i odnosi s javnošću, pa je diplomirala s prvostupničkom diplomom na Sveučilištu u Montrealu. A onda je pronašla posao u struci, kao stručnjakinja za komunikaciju, odnose s javnošću i prodaju u jednoj kompaniji, u kojoj se zadržala tri godine. Istovremeno, na privatnom polju vodila je bitku s bulimijom, o kojoj je progovorila mnogo godina kasnije, kada je njezin današnji suprug već bio na vlasti.

Otkrila je tada da je u ranim 20-ima bolovala od bulimije te kako je tekao put prema ozdravljenju.

  • +5
Justin i Sophie Trudeau Izvor: Profimedia / Autor: Dyck Darryl/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

'Tek kada sam javno i na glas izrekla svoj problem bila sam na putu ka ozdravljenju. Shvatila sam da nisam sama i da je još mnogo takvih poput mene. Njihove borbe i podrška izvukli su me iz tog problema', rekla je jednom prilikom.

Odjel prodaje i marketinga nije je ispunjavao pa mijenja svoju radnu okolinu i odlazi na radiopostaju te postaje voditeljica i dobiva svoj talk show. Na koncu se najviše bazira na teme o humanitarnom radu. Na radiju je radila punih pet godina, sve do 2010.

Na ljubavnom planu u toj joj vrijeme također cvatu ruže. Sudbina ju je spojila s prijateljem iz djetinjstva Justinom Trudeauom. Njegova i njezina obitelj poznavale su se te su porijeklom iz iste sredine. Sophie je čak bila puno bliža s Justinovim mlađim bratom Michaelom, koji je nažalost preminuo u 23. godini, a život je izgubio u lavini na planini.

Ljubav između kanadskog premijera i samozatajne Sophie nije planula na prvu. Još 2003. bili su angažirani na jednom humanitarnom događaju. Bilo je to mnogo godina nakon što su se zajedno igrali u kvartu, a Sophie nije dugo trebalo da se zainteresira za zgodnog Justina.

'Mnogo smo se smijali, šalili i definitivno je postojala neka kemija među nama. Tada sam shvatila da je on netko koga bih trebala uzeti u razmatranje i doživjeti malo ozbiljnije', opisala je mlada voditeljica tadašnju situaciju. Istovremeno, Trudeau nije bio tako spreman za velike ljubavne stvari, pa tako ni Sophie nije doživio ozbiljno.

Ali sve do ponovnog slučajnog susreta tog ljeta. Bez velike obveze i očekivanja pozvao ju je na spoj i dogodila se ljubav. Noć su proveli u karaoke baru, u privatnoj sekciji, gdje su imali dovoljno prostora za intimu i upoznavanje. Kanadski premijer te je noći odlučio da će mu zgodna Sophie jednoga dana postati supruga.

'Prije svega, čim je pogledate, sve vam je jasno. Ona je apsolutno predivna. No tu je i njezina osjećajnost te dobrota, realnost i inteligencija. Sve te vrijednosti imala je usađene duboko u sebi, a to je danas rijetkost', rekao je zajedničkoj prijateljici tada 32-godišnji Justin.

Opčinjen njome, te je iste večeri jednako zaigranoj Sophie rekao: 'Pa bilo je i vrijeme da dođeš. Prošle su pune 32 godine i već sam pomislio da netko kao ti neće nikada naići. Čekao sam te cijeli svoj život.'

Romantičan, otvoren, slatkorječiv i izuzetno osjećajan, Justin Trudeau svoju je srodnu dušu pred oltar odveo 2005., dvije godine nakon što su prohodali.

Vjenčanje je bilo kao iz bajke, a onda je uslijedilo nešto zbog čega se Trudeau još jednom uvjerio da je odabrao pravu partnericu. Trudeau odlučuje svoju karijeru nastaviti u politici, a njegova novopečena supruga pokazuje se kao prava podrška.

'Znam da možda neće uvijek biti lako i da time svoj put stavljam po strani, ali sve sam spremana učiniti za tebe i vjerujem da ću se moći nositi s pritiskom koji nam dolazi tvojim ulaskom u politiku', rekla je gospođa Trudeau.

I zaista, toga što je izrekla davnih dana i dalje se drži i nikada nije posustala. Uvijek je uz svoga supruga, podupire njegove odluke, bodri ga i daje mu dodatnu snagu kada mu zatreba. Javno je uz njega na svim bitnim sastancima i državnim posjetima u zemlji i izvan nje. Dostojanstveno nosi svoju nepisanu titulu prve dame.

Osim toga, brižna je majka. S premijerom Kanade ima troje djece. Dvije godine nakon vjenčanja rodila je sina Xaviera Jamesa, zatim 2009. kćer Ellu-Grace Margaret, a najmlađi sin Hadrien Grégoire na svijet je stigao 2014. i najveća je maza obitelji.

Slavna obitelj nerijetko se pojavi na javnim društvenim događanjima, obožavaju sport, odlaske u prirodu i zajedničke aktivnosti u kojima razvijaju svoj odnos.

Svoju suprugu Justin Trudeau opisuje kao najbolju prijateljicu, sjajnu osobu i majku.

Danas je, osim na majčinstvo i suprugovu karijeru, Sophie orijentirana na humanitarni rad, prava žena, mentalno zdravlje, a posebno je osjetljiva na trudnice koje uvijek stavlja na prvo mjesto.