VOJVOTKINJA OD SPARTE

Tko je Marie-Chantal Miller, bogata nasljednica duty-free carstva koja je postala članica kraljevske obitelji

29.10.2021 u 06:21

Bionic
Reading

Rođena kao kći osnivača velikog duty-free brenda, milijardera Roberta Warrena Millera, Marie-Chantal Miller od najranije je dobi bila dijelom najviših društvenih krugova Londona, New Yorka, Pariza i Hong Konga, a za nju je bio fatalan susret s grčkim prijestolonasljednikom, zbog kojeg se odrekla i diplome

Marie-Chantal Miller došla je na svijet 17. rujna 1968. godine u Londonu kao kći britanskog biznismena rođenog u Americi, Roberta Warrena Millera, i njegove supruge, Ekvadorke Marije Clare 'Chantal' Pesantes Becerra. Marie je odrastala sa starijom sestrom Pijom, bivšom suprugom Christophera Gettyja, te mlađom sestrom Alexandrom, bivšom suprugom princa Alexandera von Fürstenberga.

Srednju kćer supružnici Miller krstili su u katedrali sv. Patrika u New Yorku, a kao krsnu kumu odabrali su princezu Donatellu Missikoff Flick, kao da su znali da će i sama Marie-Chantal jednog dana postati članicom kraljevske obitelji. Njezino školovanje počelo je u Hong Kongu, u kojem je živjela do devete godine, a potom su je roditelji poslali u internat Le Rosey u Švicarskoj. Godine 1982. prebacila se na Ecole Active Bilingue u Parizu, a zadnju godinu pohađala je u The Masters School u New Yorku.

Nakon mature Marie-Chantal Miller godinu je dana pohađala Akademiju umjetnosti, a potom je započela studij povijesti umjetnosti na Sveučilištu New York 1993. Na fakultetu je ostala tek godinu dana jer se zaljubila u prijestolonasljednika Grčke, princa Pavlosa, sina svrgnutog kralja Konstantina II i kraljice Anne Marie. Pavlos ju je zaprosio na Božić 1995., tijekom odmora u luksuznom švicarskom skijalištu u Gstaadu, kada joj je na prst stavio luksuzni zaručnički prsten od safira i dijamanata u obliku srca.

Zbog ljubavi odrekla se i rimokatoličke vjere te je prešla na pravoslavnu vjeru tijekom privatne ceremonije 22. svibnja 1995. u njujorškoj kapelici svetog Pavla, a vjenčanje, na kojem je nosila vjenčanicu s potpisom Valentina, održano je 1. srpnja 1995. u katedrali svete Sofije u Londonu te su mu prisustvovali mnogobrojni članovi europskih kraljevskih obitelji. Udajom je postala kraljevskom princezom od Grčke, ali i vojvotkinjom od Sparte.

  • +7
Grčka princeza Marie-Chantal Miller Izvor: Profimedia / Autor: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

Prema pisanju Timesa, Marie-Chantal trenutno je 12. najbogatija žena Velike Britanije, čije se bogatstvo procjenjuje na nevjerojatnih 2,47 milijardi eura, po čemu je ispred pjevačice Rihanne, spisateljice J.K. Rowling, ali i same kraljice Elizabete II. Zbog toga svi kažu da je život prema njoj, a jednog dana ponijet će i titulu kraljice, cijelo vrijeme bio blagonaklon.

Iako nije bila rođena kao aristokratkinja, Marie-Chantal Miller godinama je prije udaje smatrana 'njujorškom princezom' i bila je omiljena uzvanica na svim zabavama visokog društva. Mnogi su tvrdili da Velikom Jabukom vlada kao da je njezino kraljevstvo, a to i ne treba čuditi jer je njezin otac Robert Warren Miller osnivač DFS-a, vjerojatno najpoznatijih duty-free dućana na gotovo svim aerodromima svijeta.

A upravo to što joj je otac zbog poslovnih pothvata mijenjao gradove i adrese te su ga u svim tim selidbama pratile supruga i tri kćeri bio je razlog zašto Marie-Chantal nije znala što bi radila u životu. Jedino o čemu je po cijele dane maštala bilo je vjenčanje iz bajke i udaja za princa, što joj se na kraju i ostvarilo. Istom su se tom mišlju vodile i njezine sestre, pa se tako Pia udala za unuka američkog milijardera Jeana Paula Gettyja dok je Alexandra bila u braku sa sinom dizajnerice Diane von Fürstenberg.

No jedini brak koji je u konačnici uspio bio je upravo onaj Marie-Chantal, a sreću je pronašla u zgodnom princu, najstarijem sinu svrgnutog kralja Konstantina II. Njih dvoje upoznali su se 1993. u New Orleansu i, kako kažu očevici, bila je to uistinu ljubav na prvi pogled.

Budući da se zbog komplicirane životne situacije, jer su članovi kraljevske obitelji imali zabranu dolaska u zemlju do početka 2000-ih, nisu mogli vjenčati u Grčkoj, princ Pavlos i Marie-Chantal odabrali su London kao grad u kojem će ozakoniti svoju vezu.

Tijekom godina braka dobili su čak petero djece. Najstarija princeza Maria Olympia, rođena 1996., slika je i prilika majke, koja je, baš poput Marie-Chantal, kraljica visokog društva, a dvije godine nakon nje rođen je princ Constantine-Alexios. Godine 2000. stigao je princ Achileas-Andreas, 2004. princ Odysseas-Kimon dok je najmlađi, princ Aristídis Stávros, rođen 2008.

Obitelj je isprva živjela u New Yorku, u kojoj je Marie-Chantal bila članica uprave očeve kompanije, a onda su se preselili u London. Početkom 2000-ih, inspirirana djecom i silnim obavezama koje ima kao majka, lansirala je brend dječje odjeće nazvan jednostavno njezinim imenom - Marie-Chantal LLC. Istoimene trgovine otvorene su u Parizu, Ateni, Londonu, New Yorku i Los Angelesu.

Sedmeročlana obitelj u međuvremenu se vratila u Ameriku, a sudeći po objavama na društvenim mrežama, ljeta rado provode upravo u Grčkoj, u kojoj su sada rado viđeni gosti.