PRINC PHILIPPOS

Tko je kumče princeze Diane, čije je crkveno vjenčanje u Ateni okupilo brojne članove europskih kraljevskih obitelji

26.10.2021 u 06:15

Bionic
Reading

Princ Philippos, sin grčkog kralja i kraljice te kumče princeze Diane i princa Philipa, vjenčao se crkveno u subotu s bogatom nasljednicom Ninom Flohr, a na svečanosti u metropolitanskoj katedrali u Ateni okupili su se brojni članovi europskih kraljevskih obitelji, od kojih su mnogi rođaci mladoženje

Grčki princ Philippos je 35-godišnji analitičar hedge fondova iz New Yorka, a sa svojom voljenom, nasljednicom švicarskog milijardera Ninom Flohr, civilno se vjenčao prošle godine na intimnoj ceremoniji na kojoj su bili samo njihovi očevi.

Na crkvenom vjenčanju održanom u subotu u Ateni okupilo se znatno više uzvanika, od kojih su mnogi članovi europskih kraljevskih obitelji, a dobar dio njih i rodbinski je vezan s princem Philipposom.

On je najmlađe dijete kralja Konstantina i kraljice Anne-Marie od Grčke. Iako je grčka monarhija ukinuta 1973. godine, članovi kraljevske obitelji zadržali su svoje titule. Osim Philipposa, Konstantin i Anne-Marie imaju još četvero djece – princezu Alexiju, prestolonasljednika Pavlosa, princa Nikolaosa i princezu Theodoru.

Djetinjstvo princa Philipposa

Philippos je rođen 1986. godine u londonskoj bolnici St. Mary's, istoj onoj u kojoj su na svijet došli prinčevi William, Harry, George i Louis te princeza Charlotte.

Među ostale Philipposove kraljevske rođake ubrajaju se njegova tetka, kraljica Margarethe od Danske, sestra njegove majke, kraljice Anne-Marie, bliske rođakinje švedskog kralja Carla Gustafa.

Jedna od sestara njegova oca Konstantina španjolska je kraljica Sofija od Španjolske, supruga bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa. Dakle bivša kraljica Sofia još je jedna od Philipposovih kraljevskih tetaka, a sadašnji španjolski vladar, kralj Felipe, njegov je bratić.

Philippos je kršten u londonskoj katedrali Svete Sofije nekoliko mjeseci nakon rođenja, a kumovi su mu bili kralj Juan Carlos, princeza Diana, princ Philip i njegova bliska prijateljica, grofica Mountbatten od Burme.

Odrastao je u Londonu u raskošnoj kući u blizini Hampstead Heatha, u koju je navodno često navraćala princeza Diana sa sinovima Williamom i Harryjem.

Princ je išao u školu u Londonu, nakon čega je studirao i diplomirao vanjske odnose na prestižnom Sveučilištu Georgetown u Washingtonu.

Odrasla dob

Danas živi u New Yorku. Radi kao analitičar hedge fondova i uživa u životu izvan svjetla reflektora. No to ga nije spriječilo da tijekom godina, a zbog svojih kraljevskih veza, prisustvuje nekim visokoprofilnim vjenčanjima.

Bio je tako 2010. na vjenčanju krunske princeze Victorije od Švedske i princa Daniela u štokholmskoj katedrali, a pozvan je i na vjenčanje njezine sestre, princeze Madeleine, kad se 2013. udavala za američkog financijera Christophera O'Neilla.

Primijećen je i 2018. godine na vjenčanju princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka, na kojem je bio u pratnji novopečene supruge Nine Flohr. Princeza Eugenie i Jack Brooksbank uzvratili su mu dolaskom na crkveno vjenčanje, a tko je sve bio na svatovskom veselju u Ateni, provjerite u našoj galeriji.

  • +26
Crkveno vjenčanje princa Philipposa i Nine Nastassje Flohr Izvor: Profimedia / Autor: People Picture/Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Philipposova supruga

Otac Nine Flohr, s kojom je počeo izlaziti prije nekoliko godina, osnivač je privatne tvrtke za iznajmljivanje aviona VistaJet dok joj je majka bivša glavna urednica ruskog Voguea.

Tiskovni ured grčke kraljevske obitelji njihove je zaruke objavio u rujnu 2020. godine, nakon što je Philippos svoju voljenu zaprosio na predivnom grčkom otoku Itaci.

Civilno vjenčanje u švicarskom St. Moritzu zbog pandemije je bilo vrlo intimno i uz mladence su mu bili nazočni samo očevi te su im oni ujedno bili svjedoci.

'Privatna ceremonija sklapanja građanskog braka princa Philipposa s Ninom Nastassjom Flohr održana je u subotu 12. prosinca 2020. u 11 sati u St. Moritzu. Svjedoci na ceremoniji bili su kralj Konstantin i gospodin Thomas FLohr te su se držali svih zdravstvenih uputa švicarske države. Uža obitelj čestitala je mladencima nakon ceremonije. Više detalja o predstojećem crkvenom vjenčanju bit će objavljeno u dogledno vrijeme', pisalo je u tadašnjem priopćenju.

  • +5
Vjenčanje princa Philipposa i Nine Flohr Izvor: Profimedia / Autor: People Picture/Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vjeruje se da je par imao i drugu proslavu braka u Cambridgeu u lipnju, u domu Vogueove autorice Alice Naylor-Leyland i njezina supruga Toma, koji su među brojnim uzvanicima bili i na crkvenom vjenčanju u Ateni, što je podijelila na svom Instagramu.